Световното първенство набира скорост

Световното първенство набира скорост


Бивши волейболисти разбиват телевизионния ефир!

В ролята на коментатори се изявяват Димо Тонев и Николай Иванов.

снимка:volleycomment.bg

Русе е домакин на една от най- силните групи на световното първенство.

Бразилия, Франция, Канада, Китай, Египет и Холандия, ще се борят за призово класиране в групата и добра изходна позиция за следващата фаза. Фаворитите са ясни , но и другите отбори няма да се предадат без бой.

Във вторият ден от турнира, Бразилия и Франция изнесоха истински волейболен спектакъл в препълнената Арена Монбат. Двата отбора претендиращи за медали от шампиона, още от самото начало се хвърлиха в здрава битка. Началото бе за Бразилия , с мощен начален удар изтеглиха френският разпределител Тонюти  далеч от мрежата. Опростената атака на французите улесни много добре организирана блокада на бразилските волейболисти. Много омекотени топки от блокадата създадоха възможност за организиране на успешна контра атака.

снимка:fivb.com

След два гейма пасив Лоран Тили, бе принуден да търси промяна в игровата схема на своя отбор. В игра се появи вторият разпределител на отбора Антон Бризар, който с действията си промени ритъма на игра, освежи френската атака и върна отбора в мача. Добро включване и за Росард като втори диагонал, след неубедителните прояви на титуляра Бойер. Втората част от срещата Франция доминираше във всички компоненти от играта. Съвсем логично и закономерно се стигна до тай брек. Както винаги последната част ,  e емоционална и напрегната, въпреки , че е кратка до 15 точки. Набрали инерция от третия и четвъртия гейм , френските волейболисти започнаха добре, имаха три точково предимство при 7-10, но от другата страна на мрежата все пак бяха настоящите олимпийски шампиони.

снимка:fivb.com

Силната зависимост на Франция от Нгапет си пролича и този път, в заключителните разигравания той беше първа опция за разпределителя Росард. Опитните  волейболистите на Бразилия  се възползваха максимално от тази ситуация. Две ключови блокади в края на гейма  на Липе, попариха надеждите на Франция за пълен обрат в срещата от 0-2 за 3-2. Бразилия приключи мача авторитетно  и със самочувствие, правейки сериозна заявка за спечелване на групата в Русе.

Мачът в цифри:

Най –резултатни състезатели:

Ървин Нгапет – 22 точки /20 атака/ 1 блок/ 1 сервис

Уолас Де Соуса – 20 точки / 18 атака/ 2 блок

Бразилия с 18 точкови блокади срещу 9 за Франция.

Непредизвикани грешки: 29 за Бразилия, 35 за Франция.

 

+ There are no comments

Add yours