Тежък уйкенд за България

Тежък уйкенд за България


Трети опит не успешен.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
0-3
БЪЛГАРИЯ
РУСИЯ
Score
17 - 25
15 - 25
21 - 25
53 - 75

От много години насам , България не е губила три последователни срещи. За голямо съжаление на всички любители на волейбола в България, това се случи на турнира в София. Черен уйкенд оставил без победа нашите волейболисти. След този турнир ,и резултатите които се получиха, шансовете за класиране на финали са мираж.

снимка:fivb.com

 В оставащите мачове, основно  трябва да акцентира върху срещите между преките конкуренти, за оставане в лигата на нациите, и най- вече върху изграждане на синхрон между отделните звена -сервис-блок-защита-контраатака. Ако успеем да спечелим някоя победа срещу топ отбор , би било добре, за самочувствието на момчетата. България се лиши от услугите на Георги Братоев , който ще се възстановява поне месец ,от тежкото изкълчване на глезена което получи на мача с Австралия. На пожар в отбора бе викнат Добромир Димитров, Тодор Скримов остава в България , на негово място за Япония заминава Димитър Маринков. Под въпрос е и Боян Йорданов който не взе участие в нито един мач в София, дано времето до следващите мачове работи за него , да се възстанови от травмата в коляно , за да може да помогне на отбора с опитът който има. Проблемите от здравословен характер пред Пламен Константинов не спират. Тези трудности, трябва да сплотят отбора и всички заедно да се опитат да излязат от тежката ситуация в която се намират.

снимка:fivb.com

Да излезеш за мач срещу Русия , която е загубила предишната си среща не е най добрия вариант за нито един  отбор. Българите изпитаха върху гърбовете си мощната и агресивна игра на руските волейболисти. Мачът се контролираше изцяло от гостуващият отбор. Преимущество във всички компоненти от играта. Агресивният сервис който изпълняваха , допълнително усложняваше нашата игра. В края на мрежата, високата и добре организирана блокада , постави под сериозно напрежение нашите нападатели. С голяма разлика в резултата , руснаците играеха спокойно и без излишно напрежение през цялата среща. Опитите на българите да се противопоставят се оказа неуспешни и срещата приключи в три гейма.

Следващият уйкенд България ще се изправи пред сериозно предизвикателство на турнира в Япония. Отборите на  Полша и  Италия са традиционно неудобни противници за нас. Домакините също не са за подценяване. Получават се интересни резултати при всички отбори, графикът е силно сгъстен и изненади няма да липсват. Трябва да се играе до последният съдийски сигнал.

+ There are no comments

Add yours