Тренирайте онези, които имате

Тренирайте онези, които имате


Треньорски съвет на  седмицата #

Когато четете за спорт, един много разпространен разказ е този за играчите, които отборът или клубът искат за да могат да се състезават на нивото което искат. Вие познавате историите. “Ако получим играч X от драфта, можем …”. “Ако успеем да купим играч Y , можем …”.

Този вид мислене ангажира много хора с различни форми от медиите, но като треньор е рецепта за недостатъчно постижение. Просто казано, ако винаги мислите за играчите, които нямате, или слабостите на играчите, които имате, тогава никога не можете да се ангажирате напълно в проекта, в който се намирате.

За да може екипът да достигне своя максимален потенциал, треньорът трябва да инвестира цялата си енергия във всяко лице  в групата. Просто не е възможно да се направи това,  докато гледате през рамото си за подкрепления или сте разочаровани от играчите, с които работите.

Треньорът трябва да приеме играчите в отбора и след това да работи, за да създаде най-добрия възможен отбор, използвайки силните страни на тези играчи, за да постигне максимално представяне.

Не можеш да тренираш тези, които нямаш. Тренирайте тези, които имате.

Mark Lebedew

https://marklebedew.com/2018/10/02/coaching-tip-54/

 

 

+ There are no comments

Add yours