Трудна победа!

Трудна победа!


България започна с победа участието си, в променената лига на нациите. Най – сериозната промяна която трябва да се отбележи е , че всички отбори ще играят на принципа всеки срещу всеки. Има отбори, които независимо от резултатите които постигнат, ще запазят мястото си в лигата , и   отбори които трябва да се борят за оставането си. Нашият отбор е поставен под сериозно напрежение , защото се търсят максимален брой победи , за да си гарантира оставането в лигата и през следващата година.

снимка:fivb.com

От показаното в този първи мач, могат да се направят следните изводи:

България разполага със широк състав, състезатели които от квадрата влизайки на игрището могат да променят облика и ритъма на игра. Това е най важното което трябва да се отбележи. Вглеждайки се в детайли излизат дребни неща, които с напредване на мачовете и игровото време силно се надявам да се изчистят в играта на българските волейболисти. На фона на доброто посрещане, все още липсва постоянната игра с централните нападатели, което ще повиши разнообразието и ефективността на атаката . Ако при перфектно посрещане на противника ,може да не сме толкова взискателни към блокадата , то при посрещане около третия метър за противника има какво да се желае от нашите блокиращи при организиране на плътна блокада.

снимка:fivb.com

Илия Петков ще запомни тази победа и дебюта който направи с националната фланелка. В този турнир предстоят тежки мачове с класни съперници ,като САЩ и Аржентина, който съумее да съхрани сили и енергия , и разчете правилните моменти в мача , ще излезе краен победител.

Да пожелаем успех на нашите момчета и в следващите срещи.

 

+ There are no comments

Add yours