Умора и интензивност

Умора и интензивност


Треньорски съвет на седмицата #2

“Колкото по-уморен е играчът, толкова по-голяма трябва да е интензивността на тренировката”

Когато играчите са уморени, първото нещо, за което мислят, е колко са уморени. Колкото повече време трябва да мислят, толкова повече казват на себе си и на другите колко са уморени. Елементите, които изискват обучение, заемат много умствена енергия. Уморените играчи използват много от тази умствена енергия, за да кажат на себе си и на другите колко са уморени. Това не означава, че играчите не са мотивирани, или не искат да работят, или не искат да се подобрят. Това просто означава, че трябва да се погрижите за вашето обучение до сегашното умствено и физическо състояние на играчите. Ако играчите нямат време да мислят, нямат време да се заемат с проблемите си. Така че, прекъсванията между действията са по-кратки. Например, използвайте упражнения с многократни повторения за кратко време.

Конкурсът винаги мотивира. Той никога не престава да ме учудва как възрастните мъже ще се плъзгат сами буквално и изобщо по земята, второ, играеш някаква глупава игра, само защото е конкуренция.

Ако отборът е уморен, добавете допълнителна топка или играйте друга игра и играчите винаги ще могат да намерят малко повече енергия.

Mark Lebedew

https://markleb1.wordpress.com/2017/08/21/coaching-tip-of-the-week-2/

+ There are no comments

Add yours