Вечното дерби остана пред празни трибуни!

Вечното дерби остана пред празни трибуни!


В този мач няма логика, отчете Сашо Попов. Има основания да очакваме зрелище, уверен е Владо Николов

 

Хари ЛАТИФЯН

 

Вечното дерби между ЦСКА и Левски, което се очаква с най-голям интерес от всички двубои в календара на която и да е федерация, ще се проведе без публика в зала „Васил Симов”. Сблъсъкът от шестия кръг на Суперлигата е днес от 18:30 часа и ще може да се наблюдава единствено в ефира на Диема Спорт. Причината – съоръжението не отговаря на изискванията на СДВР. От полицията са отказали да дадат разрешение да допуснат фенове в залата, освен ако директорът и треньор на ЦСКА Александър Попов не поеме пълната отговорност при евентуален инцидент. Огромният интерес и евентуално нарастващо напрежение между публиката в крайна сметка спря шефът на армейците от подобен ход, въпреки че той обмисляше да сложи цена 6 лева и да ограничи до 300 присъстващите на двубоя…

Относно самия мач Попов призна пред „Тема Спорт”, че неговият тим е фаворит, но в никакъв случай не може да си позволи подценяване. „Това все пак е дерби и този мач няма логика. Левски също има добра селекция, но има проблеми с контузени играчи, което пречи да разгърне потенциала си. Вярно е, че ние имаме по-дълга пейка и от началото на сезона стоим по-добре, като игра и резултати. Но е факт, че Левски действително няма какво да загуби в тази среща и може единствено да спечели. Подхождаме с максимално внимание и концентрация, за да не допуснем изненада”, сподели Попов.

Шефът на сините Владо Николов пък изрази притеснение единствено в липсата на алтернатива на разпределителя Николай Манчев. „Георги получи изключително изгодна оферта от Иран, която нямаше как да откаже. Това може да създаде проблем за нас. Но не съм съгласен, че нямаме добри резерви. Ще видите, че това не е така и ние имаме втори план. Има основания това наистина да бъде дерби и да станем свидетели на зрелище. От години не сме били в такава равностойна ситуация. Да, ЦСКА в момента е в по-добро състояние и може би има леко предимство. В тези мачове обаче зарядът и емоцията винаги са по-различни и това не е толкова важен фактор”.

 

+ There are no comments

Add yours