Винаги е имало изненади


Колко важно е доброто представяне на България за българския волейбол?

Много е важно България да се класира на финалите в Италия, за да докаже за пореден път, че е единственият колективен спорт в България, който държи ниво.

Докъде може да стигне българският отбор, топ 6 постижима цел ли е?

Изоставаме от първите 6-7 отбора, но се надявам с подкрепата на българската публика и домакинството да направим добро класиране и да отидем в Италия на финалите.

снимка:fivb.com

В кои компоненти от играта българите изостават от водещите сили?

На първо място бих казал, че изоставаме при изпълнението на начален удар. След това атака от зона 4. На трето място защита, защото това са елементи, с които може да противодействаме на отбори, които са по-добри от нас. На блокада стоим добре, като изпълнение можем да се наредим в първите 3-4 отбора.

Вашият фаворит за спечелване на титлата и защо?

Фаворити ще бъдат три отбора: На първо място отборът на Русия, на второ място домакините от Италия и на трето място Франция. Като към фаворитите бих добавил и САЩ.

Световното първенство е междинен цикъл между две Олимпиади, водещите сили са ясни, възможно ли е разместване на пластовете, изненади, както при футбола?

снимка:fivb.com

Винаги е имало изненади, не е за подценяване отборът на Германия. Тя се доказа на европейското първенство. Изненади ще има , отборите фаворити са ясни. За мен Русия са основен фаворит, защото започнаха да работят много по-сериозно и не робуват на имена и звезди. Отборът е изграден от млади момчета и треньорът е бил с тях в последните 5-6 години.

+ There are no comments

Add yours