Визия и контрол

Визия и контрол


През целия ми треньорски живот научих много ценни уроци, които се отнасят не само за треньори.

Два от тези уроци се открояват. Първото най-важно нещо, което трябва да притежава  един треньор (или бизнесмен или водач от всякакъв вид), е визия.

Треньорът трябва да знае точно какъв тип волейбол иска . Точно как да играете този волейбол е второстепенна грижа. Има много начини да стигнете до точката и е невъзможно да се предвиди точно какъв ще бъде най-добрият начин.

Всъщност понякога ще направите огромни заобикалки, тъй като събитията ще имат свой собствен живот, но ако имате визия, винаги ще можете да се върнете на пистата.

Второто най-важно нещо, което треньорът трябва да разбере, е, че е невъзможно хората да бъдат контролирани. Можете и трябва да им повлияете положително, за да постигнете вашите и техните цели.

Но най-много което можеш да направиш, е да ги насочиш в правилната посока. Напомняйте им постоянно за вашето виждане, защо е важно и да им покажете как могат да стигнат там. И помнете, че понякога, ако обърнете внимание, всъщност можете да получите някъде дори повече, отколкото, където си си представял.

Mark Lebedew

Vision, Control And Steve Kerr

+ There are no comments

Add yours