VLN 2024 -България научи своите съперници!

VLN 2024 -България научи своите съперници!


България научи окончателните си 12 съперника при мъжете и при жените, срещу които ще играе в Лигата на нациите през 2024 г. Шестото издание на турнира е последен шанс за някои отбори, включително българските, да спечелят олимпийска квота за Игрите в Париж. Пет места ще бъдат разиграни.

 

По-рано през седмицата от Международната волейболна федерация (FIVB) обявиха континентите, държавите и част от градовете, които ще приемат предварителните групи и финалите догодина. Също така бе направена предварителна разбивка на групите.

 

 

От съперниците, които се паднаха на мъжкия ни тим, отпадна единствено Сърбия. Докато жените избегнаха Канада, Турция и сребърните медалисти от Световното първенство – Полша. От FIVB направиха промени и по отношение на домакинствата, като турският курорт Анталия, където трябваше да стартират мъжкият и женският ни отбор, засега няма да приеме срещите от VNL 2024.

 

Според регламента отборите ще играят 12 мача – 3 групи по 4 срещи. След провеждането им седемте най-добри тима в крайното класиране от всеки пол ще се класират за финалите във VNL, както и страните домакини. Заключителният етап при дамите е между 20-23 юни, а при мъжете 27-30 юни. Датите са съобразени и със старта на Летните олимпийски игри в Париж.

 

Групи на мъжкия национален отбор на България – VNL 2024:

 
Първа седмица (21-26 май) – ТурцияСАЩ, Канада, Нидерландия и Франция;
Втора седмица (4-9 юни) – ЯпонияПолша, Словения, Германия и Иран;
Трета седмица (18-23 юни) – Любляна, СловенияКуба, Турция, Италия и Аржентина.

foto:cev.eu

 

Групи на женския национален отбор на България – VNL 2024:

Първа седмица (14-19 май) – ТурцияНидерландия, Италия, Франция и Япония;
Втора седмица (28 май-2 юни) – Арлингтън, САЩСАЩ, Сърбия, Германия, Корея;
Трета седмица (11-16 юни) – Хонг Конг, КитайТайланд, Доминиканска Република, Китай и Бразилия.

foto:fivb.com

Categories

+ There are no comments

Add yours