VNL 1 етап Мендоса Аржентина

VNL 1 етап Мендоса Аржентина


В далечна Аржентина българските волейболисти започнаха участието си в тазгодишното издание на лигата на нациите.

снимка:fivb.com

Първи турнир и веднага среща с директни противници за оставане в лигата.

Наши  противници бяха Канада, домакините от Аржентина и новака в групата Португалия.

В тази група бяха събрани три отбора борещи се за своето място в лигата , България, Канада и Португалия. Тук  е момента, да припомним регламента на VNL.

– 12 фиксирани отбора които имат гарантирано място за още шест години напред, 4 отбора които всяка година трябва да се борят за своето място в клуба на най- силните отбори, и ако искат да запазят  място си трябва да се наредят в първите 8-10  отбора в класирането.

Ден първи

МЕНДОСА(АРЖЕНТИНА)
3-1
БЪЛГАРИЯ
КАНАДА
Score
25 - 20
26 - 24
19 - 25
25 - 17
95 - 86

Добро начало над  директен противник за оставане в лигата. Основното оръжие довело до победата – силна и резултатна първична атака, цели 59% , срещу 44% за канадците. Много силен мач за Николай Учиков реализирал 27 точки за българският отбор.

снимка:fivb.com

Ден втори

МЕНДОСА(АРЖЕНТИНА)
0-3
БЪЛГАРИЯ
АРЖЕНТИНА
Score
16 - 25
21 - 25
23 - 25
60 - 75

Срещу домакините трудно се играе. В този мач, играта на нашите момчета не спореше, непредизвикани грешки във ключови моменти наклониха везните в полза на домакините.

снимка:fivb.com

 

Ден трети

МЕНДОСА(АРЖЕНТИНА)
1-3
БЪЛГАРИЯ
ПОРТУГАЛИЯ
Score
21 - 25
25 - 19
26 - 28
23 - 25
95 - 97

Важен мач за класирането и за самочувствието на отбора.

За наше съжаление видяхме хаотична и уморена България, не очакваща такъв отпор от страна на Португалия. Този мач е пример , какво значи подценяването на противника. В големи отрязъци от мача изпитваха сериозни затруднения с организирането на събран и качествен блок, най –вече, когато противника атакуваше топки подадени извън триметровата зона.

снимка:fivb.com

Сервисът не бе достатъчно ефективен , което позволи на португалците да бъдат много разнообразни в атака. Колебливото посрещане се отрази върху организацията на нашата атака. Въпреки тези проблеми, България имаше възможност да победи в тази среща. Пропилян точков аванс в края на  третият(21-17) и четвъртият гейм (22-20) , доведе до неочаквана и болезнена  загуба за нашият отбор.

Едва в началото на турнира се намираме, има още много мачове да се изиграят , българските волейболисти, трябва много сериозно да започнат да различават важните моменти във всяка една среща от тук нататък , ако искат да останат в лигата и през следващият сезон.

 

+ There are no comments

Add yours