VNL 2 -ри етап Нингбо Китай

VNL 2 -ри етап Нингбо Китай


Околосветското пътешествие на българските национали, продължи от Аржентина към Китай с надежда за по- добри резултати.

В  компанията на световният шампион Полша, финалиста от миналогодишното издание на лигата на нациите, Франция и домакините от Китай , България трябваше да търси победи.

Ден първи

NINGBO(КИТАЙ)
3-0
КИТАЙ
БЪЛГАРИЯ
Score
26 - 24
25 - 20
25 - 17
76 - 61

Лошо начало за България във вторият турнир от VNL. Загуба с 0-3 от домакините. Тежка и трудна аклиматизация , отразила се на представянето на волейболистите ни.

За разлика от първият турнир, Силвано Пранди заложи на друг диригент да води играта на България. Георги Братоев започна като титуляр , но коренна промяна не настъпи. В най- оспорвания първи гейм , българите за пореден път не разчетоха правилните моменти, и не се възползваха от възможностите които имаха. При сравнително добро посрещане 52% позитивно и 35% перфектно , атаката на българите бе неубедителна , инкасирахме 18 блокади за три гейма , твърде много. След загубения първи гейм, с напредване на мача, съпротивителните сили на българите намаляваха, това си проличаваше при по- дългите разигравания. В тази фаза от играта , Китай превъзхождаше чувствително нашият отбор 55%  срещу 29% .

снимка:fivb.com

Вече няма слаби отбори . общото ниво се е покачило значително, срещу всеки отбор трябва да даваш максимума от себе си , ако искаш да победиш. Видяхме го от Португалия преди седмица, усетихме го и от Китай.

Ден втори

NINGBO(КИТАЙ)
3-1
ПОЛША
БЪЛГАРИЯ
Score
22 - 25
25 - 19
27 - 25
25 - 20
99 - 89

Равностойно  начало, спечелен първи гейм. Контузия на важен състезател за отбора, като Тодор Скримов. Ограничени опции пред Силвано  Пранди  при крайните нападатели. Ключов трети гейм , пропуснати възможности, цената на грешките и моментите кога се допускат. Ротиране на състава в опит да се извлече максимума от всеки. В крайна сметка България претърпя ново поражение в този турнир. В резюме случилото се във втората среща на България.

снимка:fivb.com

Ден трети

NINGBO(КИТАЙ)
3-2
БЪЛГАРИЯ
ФРАНЦИЯ
Score
18 - 25
23 - 25
25 - 21
25 - 23
15 - 11
106 - 105

Глътка въздух за България.

Мач разделен на две части , първата част за французите, втората за българите. Тежко начало и в този двубой.  Още едно потвърждение на неписаното правило, от 0-2, до 3-2. Франция доминираше в началото , печелейки всички по-дълги разигравания. Силвано Пранди започна мача с Георги Братоев и Николай Учиков на диагонал, след слабия старт бе принуден да търси промяна. На игрището се появиха Георги Сеганов и Велизар Чернокожев, по- късно в игра влезе и Светослав Гоцев на мястото на Алекс Грозданов в центъра. С новите хора и братя Пенчеви на посрещане, България стартира третият гейм мощно в опит за обрат в мача.

снимка:fivb.com

Добрата и ефективна  игра в центъра, умело дирижирана от Сеганов, разстрой френската блокада , което позволи на крайните ни нападатели да играят на разкъсан блок в повечето от случаите. Сериозен резерв при началния удар за нашият отбор, серия от грешки  отразяващи се на ритъма на игра. Компонент от играта изцяло индивидуален , без други зависимости. При този слаб сервис успяхме да реализираме 15 точкови блокади. Пореден силен мач за Розалин Пенчев , станал най-резултатен състезател за нашият отбор със 17 точки. България показа характер ,въпреки голямото количество непредизвикани грешки (36), успя да победи сериозен противник.Важна победа даваща самочувствие и увереност в собствените ни сили, преди домакинският турнир във Варна през следващият уйкенд.

+ There are no comments

Add yours