VNL 2019 4-ти етап Куиаба Бразилия

VNL 2019 4-ти етап Куиаба Бразилия


С много експериментален състав , България потегли за поредната околосветска обиколка. Този път, дестинацията бе Бразилия.

Град Куиаба бе домакин , където компания на Бразилия и България , правеха отборите на Русия и Германия.

Ден първи

КУИАБА(БРАЗИЛИЯ)
3-1
БРАЗИЛИЯ
БЪЛГАРИЯ
Score
25 - 20
21 - 25
25 - 19
25 - 14
96 - 78

За разлика от нас , бразилците излязоха за тази среща с  всичко най- добро, с което разполага Ренан Дал Зото. При такова разпределение на силите , резултатът е съвсем закономерен. Голямо количество (33 на брой) непредизвикани грешки, срещу отбор като Бразилия е равносилно на самоубийство. Загатнатите възможности в отделни фрагменти от мача , се оказаха не достатъчни за успех срещу олимпийският шампион.

снимка:fivb.com

Ден втори

КУИАБА(БРАЗИЛИЯ)
0-3
БЪЛГАРИЯ
РУСИЯ
Score
20 - 25
20 - 25
21 - 25
61 - 75

Втори мач от турнира срещу победителя от миналогодишното издание на VNL, Русия.  Дори и силно подмладена , Русия се оказа сериозно препятствие за момчетата на Силвано Пранди. До средата на отделните геймове, се опитвахме да бъдем конкурентно способни, но след това позволявахме серия от точки , които се оказваха фатални за крайния изход. Трудно се играе срещу Русия с разлика в резултата в тяхна полза. Много брак на сервис , проблеми в посрещането, лош игрови ритъм и съвсем закономерно загуба в три гейма. В тази среща излезе проблем за решаване- как да задържаме резултата , когато имаме преднина.

снимка:fivb.com

Ден трети

КУИАБА(БРАЗИЛИЯ)
3-2
БЪЛГАРИЯ
ГЕРМАНИЯ
Score
26 - 2818
18 - 25
25 - 23
25 - 19
15 - 10
109 - 2895

Последен мач от бразилската одисея, с отбор , който прогресира от година на година. С отбор, с който изпитваме сериозни проблеми във всички срещи , когато сме се срещали в последно време. Така започна и тази среща, първи гейм , игра точка за точка , повеждане в резултата с 14-11, бързи пет точки за Германия и 16-14 за тях. Стара наша слабост ,да влизаме в серия от точки за противника , без да можем да променим ситуацията. В заключителните моменти от гейма, не се възползвахме от възможностите които имахме и позволихме на Германия да спечели тази част, с допуснати 12 непредизвикани грешки. Тежко загубения първи гейм се отрази на представянето на българските волейболисти и във втората част, Германия бързо поведе с 2-0 гейма.

снимка:fivb.com

Както все по- често се случва, след два гейма преднина настъпва отпускане в отбора , който води в резултата. България използва това отпускане да се върне в мача. Много интересен и изпълнен с обрати трети гейм, обърнал хода на целия мач. Почувствали отпускането в немските редици, нашите волейболисти се възползваха максимално. Спечелен четвърти гейм с лекота и психологическо предимство , преди заключителната пета част. Важно е как се стартира този кратък гейм, този път успешно за нас.  Предимство от 2-3 точки, даваше спокойствие и увереност на волейболистите ни. С напредване на гейма разликата се увеличаваше , за да финишираме с 15-10 в наша полза и крайна победа с 3-2 гейма. Трудна, измъчена , но слaдка победа за самочувствие на отбора, преди последния заключителен домакински турнир в Пловдив след седмица.

снимка:fivb.com

Изводи от турнира във Бразилия:

  • Продължаваме да сме отборът с най – слабия и непостоянен сервис. С топ отборите това се оказва сериозно препятствие за постигане на победа.
  • Все още трудно различаваме важните моменти в отделните геймове, кога може да се поеме риск, кога трябва да се играе разумно и търпеливо за да се спечели точката.
  • Трудно контролираме точковото предимство, когато е в наша полза, допускаме серия от точки за противника , без да можем да противодействаме.

 

+ There are no comments

Add yours