VNL 21 M България оново не успя, нова загуба с 0-3 от Сърбия!

VNL 21 M България оново не успя, нова загуба с 0-3 от Сърбия!


Още един тежък ден за българския волейбол. Пореден мач и поредна загуба.

Вече се изгуби бройката на загубите, които претърпяха българските волейболисти. Толкова негативна серия от загуби във VNL, българският отбор  не е имал от 2014 година. Разбира се тогава системата на провеждане бе друга, тогава България беше в група с отборите на Русия, САЩ и Сърбия, записваме 11 загуби и само една победа.

RIMINI(ITALIA)
0-3
BULGARIA
SERBIA
Score
20 - 25
17 - 25
17 - 25
54 - 75
Statistics
Teams
3Serve (ace)9
Reception
32Attack (pos%)42
7Block (kill blocks)7
17Erors12
Радослав Парапунов
13т/11ат/2бл
Best scorerМарко Ивович 13т
9ат/1бл/3сер

Всеки отбор избира своята стратегия и следва начертания план.

Двата отбора с различен подход през този сезон, и Сърбия и България ще пропуснат олимпийските игри.

Сърбия- със всичко най-добро като състезатели,  търсейки максимален резултат във VNL. За сега им се получава, трето място в класирането и баланс от 8 победи и три загуби с 22 точки.

България– поредно подмладяване. Много дебютанти, големи амплитуди в играта и серизна негативна серия от 9 загуби и само 2 победи със 7 точки в актив.

foto:fivb.com

Силвано Пранди реши да заложи на стартова шестица:

Георги Сеганов- Радослав Парапунов, Мартин Атанасов- Аспарух Аспарухов, Стефан Чавдаров- Николай Колев, либеро Владислав Иванов.

В хода на срещата, почти всички получиха игрово време.

 

Акценти за отбелязване от тази среща-

Както във всички мачове до момента, началото е добро държим отиграването , виждаше се синхрон с централните нападатели, резултатът върви точка за точка до второто техническо прекъсване, след това противника включва на висока предавка и за нас става трудно.

foto:fivb.com

Във втората част се появиха проблеми в посрещането на сервис, а от друга страна ние не затруднихме противника на този елемент. С лекота Сърбия трупаше точка след точка, опитните волейболисти на Слободан Ковач, точно разпознаваха важните моменти. След първата техническа почивка, в нашата игра настана суматоха и за кратко време позволихме от 8-8, да стане 16-9 за Сърбия. Не се справяхме на блокада, както в центъра, така и в края на мрежата, когато топката идваше от дълбочина.

foto:fivb.com

 С напредване на мача, съпротивителните сили в нашия отбор намаляха. Смените предприети от Пранди, не донесоха необходимия импулс в нашата игра. Желанието и ентусиазма в нашия отбор е около точката на замръзване, което е нормално след толкова негативни емоции.

Our system в посрещане продължаваше да не функционира, без посрещане трудно може да се разчита на добра организация на игра.

Епизодичните добри прояви, не помагат за натрупване на качество.

foto:fivb.com

И в тази среща се забелязаха проблемите при обработване на топката при прости ситуации, подаване на топка за атака от друг състезател, подаване на свободна топка free ball, за организирне на наша атака.

Негативната серия продължава,  и най-добото в този случай е, че през този сезон няма да има изпадащи!

 

 

 

 

 

+ There are no comments

Add yours