VNL 21M България не успя и срещу Италия!

VNL 21M България не успя и срещу Италия!


България опита, но и този път не записа последната точка в своя актив.

RIMINI(ITALIA)
3-2
ITALIA
BULGARIA
Score
25 - 19
20 - 25
25 - 13
23 - 25
15 - 12
108 - 94
 Statistics 
Teams
7Serve (ace)2
Reception
69Attack (pos%)60
10Block (kill blocks)9
22Erors23
Алесандро Микелето
21т/18ат/3бл
Best scorerРадослав Парапунов
22т/17ат/4бл/1сер

Преди всеки сезон, всеки отбор прави своята стратегия. Виждайки спортния календар, преценява върху какво ще бъде акцента и ще се съсредоточат сили и енергия.

През тази година, заради пандемията от COVID и отлагането на олимпийските игри, през лятото има три отговорни състезания за волейбола. VNL, Олимпийски игри, Европейско първенсто.

Естествено за топ отборите, фокуса са игрите в Токио.  Някои от тези отбори, които са се класирали за игрите избират да използват лигата на нациите за изчистване на финни настройки в тяхната игра, пробване на различни игрови схеми с най- добрите волейболисити с които разполагат. Други отбори, дадоха почивка на основните си състезатели и в лигата се явиха с вторите си състави.

foto:fivb.com

Такъв е случая на нашия противник от вчера, Италия, която още от самото начало на турнира се яви с експериментален състав и до снощи нямаше записана победа.

Силвано Пранди реши да влезе в техния тон и пусна също експериментален състав, момчета, които до този момент не са играли заедно, освен по време на тренировки.

Основния състав който започна срещата: Владимир Станков-Радослав Парапунов, Георги Петров-Аспарух Аспарухов, Николай Колев- Стефан Чавдаров, либеро Владилав Иванов. В хода на срещата в игра се появиха почти всички състезатели, без Цветан Соколов, Мартин Атанасов и Алекс Грозданов.

foto:fivb.com

От това, което се видя, може да се направят изводи, че италианците ни превъзхождат в контрола на топката и организацията на игра. Българските волейболисти, показаха за пореден път непостоянството, което може да кажем, че ни е национална черта. Примера от снощи, връщаме се в мача след загубения първи гейм, изравняваме резултата и започваме катастрофално третата част с 5-0 за Италия.

Реално през целия мач, България изигра един гейм,(четвъртия) където имаше оспорвана битка и проявя на характер в него, за да спечели точката от тази среща.

Наред с техническите проблеми, се забеляза за пореден път и проблем в комуникацията между треньор и състезатели.

Това, че по регламент независимо от резултатите ще останем в лигата и за следващата година, не ни освобождава от отговорност да побеждаваме отбори, които не са със пълните си състави, както бяха в случая италианците. Експериментите можем да ги оставим за отбори, които са дошли с най-доброто в Римини.

foto:fivb.com

Мнението на Радо Парапунов след срещата:

„За да бъда честен, мисля, че в този пети сет допуснах някои непринудени грешки в ситуации, които не трябваше. Аз съм в позицията, че трябва да се грижа за лошите топки или тежките моменти – това е моята работа. Не мисля, че направих това в най-важните моменти. Радвам се, че съм на корта – беше положително нещо, много хора имаха шанс да дойдат тук и да покажат какво те могат и всеки участва. Това беше първата ми официална среща в стартовата шестица, така че имаше много емоции. Чувствам се невероятно. Благодарен съм, че имах шанса, исках да  победим, но това е живота, това е спорта“

 

 

+ There are no comments

Add yours