VNL 22 M Франция вдигна трофея!

VNL 22 M Франция вдигна трофея!


VNL22 е в историята.

Лигата има своя нов победител.

До края стигат най-подготвените, най-адаптивните и най-можещите.

BOLOGNA(ITALIA)
3-2
FRANCE
USA
Score
25 - 16
25 - 19
15 - 25
21 - 25
15 - 10
101 - 95

foto:fivb.com

Франция –

Олимпийските шампиони от Токио продължават да впечатляват с играта си. Много балансиран отбор с бърза, комбинативна игра на мрежата. Добрата индивидуална техника, им позволява в защита да правят чудеса. Ясно си личи авторитетното ръководене на Андреа Джани, който е успял да наложи своето виждане за играта на темпераментните френски волейболисти. След третото място през 2021 година, Франция печели трофея постигайки 12 победи във всички изиграни мачове в груповата и финална фаза, и само три загуби. Една от загубите в груповата фаза бе от САЩ с 2-3 гейма, Полша и Аржентина записаха победи с 3-1 гейма и с това се изчерпват загубите на отбора.

foto:fivb.com

САЩ-

Втори загубен финал за момчетата на Джон Спероу. През 2019 година, губят от Русия. В груповата фаза победиха Франция с 3-2, но на финала нямаха сили за пълен обрат от 0-2, до 3-2. Франция взе реванш за загубата във втория уикенд.

BOLOGNA(ITALIA)
0-3
ITALIA
POLAND
Score
16 - 25
23 - 25
20 - 25
59 - 75

foto:fivb.com

Полша-

Отборът с най-голям потенциал, като набор от играчи. В последните три издания на лигата, поляците винаги стигат до почетната стълбичка, но все нещо не им достига да грабнат трофея. Миналата година на финала загубиха от Бразилия, тази година дружина полска бе отстранена на полуфинал от САЩ. Силната игра в малкия финал срещу Италия донесе  на отбора. бронзовите медали.

foto:fivb.com

Най-добрите :

Мика Кристенсен- САЩ

Жан Патри -Франция

Тревор Клевенот -Франция

Ървин Нгапет -Франция

Дейвид Смит – САЩ

Матеуш Биениек – Полша

MVP Ървин Нгапет

За турнира-

VNL търпи своето развитие и си остава състезанието, което привлича сериозен интерес. Отборите които участват приемат на сериозно турнира и се борят за победи.

По регламент през тази година имаше десет поставени отбора и шест, които се бореха за своето оцеляване. Последния отбор в класирането Австралия, ще трябва да мине през чалъндж турнир, ако иска догодина отново да играе в лигата.

Голяма част от отборите които взеха участие във финалната фаза на VNL, ще имат съществена роля и на Световното първенство по-късно през годината.

Нашето представяне-

И тази година се борихме за оставане в лигата. Очаквахме победи от едно място, Австралия и Китай,те дойдоха от друго. С две победи над Иран (3-0) и Нидерландия (3-1) и три загубени тайбрека срещу Грамания, Канада и Австралия, финиширахме на 14-то място.

фото:fivb.com

Относно микроклимат и желание, имаше съществена промяна в сравнение с миналата година. Относно начина на игра, техническите умения  и скоростта, за съжаление сме доста далеч от водещите отбори. За лош късмет изкарахме късата клечка с жребия за световното първенство, попадайки в група с топ отборите на Полша и САЩ.

С нивото, което показаха отборите във VNL 22, предпоставките са за, много силно и интересно Световно първенство.

+ There are no comments

Add yours