VNL M България загуби драматично от Австралия с 2-3 гейма!

VNL M България загуби драматично от Австралия с 2-3 гейма!


Важността на срещата оказа своето влияние, върху поведението на състезателите. Очакванията за лесен мач,  не се оправдаха.

SOFIA(BULGARIA)
3-2
AUSTRALIA
BULGARIA
Score
21 - 25
25 - 13
22 - 25
20 - 25
17 - 15
105 - 103

foto:fivb.com Kostadin Andonov

Началото бе повече от обнадеждаващо, добре функциониращи звена, емоции и настроение. Добрата атмосфера от трибуните и положителната енергия се пренесоха на игрището в първата чат на първия гейм.  Българите играеха концентрирано и събрано, натрупаха комфортна преднина, 12-7, 15-8, която не успяха да задържат до края на гейма, а се стигна дори до изравняване на резултата при 20-20. Доброто включване на Стефан Чавдаров, помогна на отбора да затворим гейма в наша полза.

Всичко в тази среща за нас се обърка след поискан от наша страна  ненужен видео чек при резултат 1-1 точки във втория гейм. Много изхабена енергия и нерви за кристална ситуация, която бе в полза на гостите. Загуби се концентрацията, зачестиха грешките и Австралия направо ни смачка, играеше с 10 точки преднина. В нашето поле настъпи хаос и пълен блокаж. Гейм, който не си заслужава да се коментира, всичко най-слабо в нашата игра го видяхме в тази част 25-13 за Австралия.

foto:fivb.com Kostadin Andonov

Адаптирани в обстановката, нашите противници ни поставиха под сериозно напрежение, като се започне с изпълнението на сервис и се стигне до невероятната защита, където много трудно падаше топка на празно поле.

Волейболът е много компонента игра и когато едно нещо не върви се отразява на друго. В тази среща имахме проблеми с посрещането, основна цел на нашия противник бе младия Алекс Николов, най търсения състезател от противника. Слабото посрещане се отрази на организацията на игра, нямаше предпоставки за игра в центъра, в края на мрежата топките на Сеганов не всеки път имаха необходимата прецизност. Нападателите се затрудняваха от добре функциониращата блокада на противника.

foto:fivb.com

 

Без диагонал на разпределителя, който играе постоянно и успешно много трудно се печелят мачове на такова високо ниво.

Когато след всяка загуба стига до ушите ти, че отбора няма диагонал, не е приятна ситуация. Една допусната грешка започва да ти влияе на психиката. Точно това видяхме във вчерашната среща, Радо Парапунов започна обещаващо срещата, но непонятно защо още в средата на първия гейм натрупа няколко непредизвикани грешки, което се отрази на неговото представяне, така и на резултата в този гейм. Тук е момента да се отбележи, че и Сеганов не успя да му помогне да излезе от тежката ситуация. Слабата ефективност на Парапунов, принуди Николай Желязков да търси промяна с включването на Карягин, но и там нещата не се получиха. Последната опция пред нашия щаб бе, да довършим срещата с трима номинални крайни нападатели. Аспарухов се включи добре, но България загуби атаката от зона 1 от втора линия. На практика играехме на половин мрежа, което помогна на гостите да се адаптират бързо в обстановката.

foto:fivb.com

България имаше своите шансове на победа, въпреки всички трудности които ни съпътстваха по време на срещата. Напрежението от задължителната победа, оказа своето влияние, а и австралийците ни изненадаха с добрата игра в защита, бързи пъргави и добре сложени физически на моменти ни прескачаха на мрежата.

Пред България предстоят още два мача с много класни съперници, САЩ и Бразилия

foto:fivb.com

Да, България загуби, да България пропиля своите шансове в последната част,  но момчетата се нуждаят от подкрепа именно когато са долу, когато са претърпели болезнена загуба. Всеки обича победители и иска да снима с тях, важно е когато нещата не вървят тогава да има подкрепа и опора. В такива моменти си проличава колко сме израснали като нация.

+ There are no comments

Add yours