VNL M България загуби драматично от Германия с 2-3 гейма!

VNL M България загуби драматично от Германия с 2-3 гейма!


България загуби и втората среща от първия уикенд на VNL срещу Германия.

OTTAWA(CANADA)
2-3
BULGARIA
GERMANY
Score
20 - 25
25 - 22
16 - 25
25 - 20
10 - 15
96 - 107

foto:fivb.com

Здрава битка между отбори със сходен силов стил на игра. В последните години Германия се превърна в крайно неудобен противник за нас. Отрицателния баланс го показва, в последните десет  официални мача сме успели да ги победим само три пъти.

Мощни физически и добре организирани, германците още в началото загатнаха за потенциала който имат като отбор.

В първата част успяха да отворят  комфортна предни, играейки много сполучливо на блок-защита и контраатака. Ние боксувахме, колебливи и неуверени в завършващата фаза. Сервисът не функционираше, което позволи на германците да имат висок процент на отиграване след посрещане.

foto:fivb.com

Втората част започна добре за нас, поведохме в резултата натискайки началния удар и отдалечавайки противниковия разпределител от мрежата, разликата стигна до +5 точки (11-5 в наша полза). След което намалихме концентрацията и позволихме на германците да се върнат в гейма. Германия изравни при 16-16, след което започна игра точка за точка. В края на гейма успяхме да издържим на агресивния мощен начален удар на противника и да вземем правилните решения и резултатът отиде в наша полза.

След спечеления втори гейм, тежко начало в третия започвайки с 0-4, непонятно защо. Играта ни  се разбалансира зачестиха непредизвиканите грешки и Германия с лекота поведе в резултата с 2-1 гейма.

foto:fivb.com

Чест прави на нашите момчета, че не се отказаха след като губеха с 1-2 гейма, ами продължиха да играя и да се борят да вкарат мача в тайбрек. Е, успяха.

След като си разменихме по два гейма със сходен характер, всичко трябваше да се реши в последната част.

За голямо съжаление България не успя да се поздрави с победата. В гейм до 15 точки, четири грешки на сервис и три непредизвикани грешки в атака, са твърде много за да разчиташ на успех.

Цената на грешките и моментите в които се допускат. В последната част германците играха по съсредоточено, допуснаха по-малко грешки и се поздравиха с победата.

foto:fivb.com

Нашата игра беше с големи амплитуди, което беше констатирано и от Михал Винярски по време на прекъсванията. Редувахме прекрасни неща с грешки от юношеския волейбол. На такава високо ниво постоянството е ключово за постигане на положителни резултати.

Най-резултатни състезатели за нашия отбор бяха, Алекс Николов 23т/20ат/2бл/1сер/ Мартин Атанасов 17т/13ат/3бл/1сер. Останалите момчета приключиха срещата със доста скромен актив, най-вече диагоналите Парапунов  6т/5ат/1бл и Карягин 5т/5ат/, на които се разчита много при отиграването на висока топка.

За разлика от нас, всички германски волейболисти приключиха срещата с реализирани 10 и повече точки, като най-резултатен бе капитанът Кристиян Фром приключил срещата с 21т/17ат/2бл/2сер/

foto:fivb.com

 

Въпреки загубата се видя енергия, желание за доказване, което е добър знак. С много работа може да се изчистят техническите проблеми, които съществуват в нашата игра.

 

+ There are no comments

Add yours