VNL M България загуби от Сърбия с 1-3 гейма!

VNL M България загуби от Сърбия с 1-3 гейма!


Добро начало и лош завършек!

България започна участието си във VNL със загуба от Сърбия.

OTTAWA(CANADA)
1-3
BULGARIA
SERBIA
Score
25 - 19
19 - 25
22 - 25
20 - 25
86 - 94

foto:fivb.com

Вихрено начало и смазващо предимство над противника, при играта на блок. В първата част нашите волейболисти записаха 8 точкови блокади. Сърбия беше поставена под напрежение и грешеше повече от необходимото.

Този лесно спечелен гейм, притъпи концентрацията в нашия отбор, сърбите успяха да се адаптират и във втората част показаха коренно различен волейбол. Волейболистите на Игор Колакович успяха да променят ритъма си на игра, за което ние не бяхме подготвени.

Гейм на гейм и всичко започна от начало. Във втората част непредизвиканите грешки бяха повече в нашето поле.

foto:fivb.com

Ключов трети гейм в който двата отбора показа добър волейбол.  България успя да поведе с 17-15, но не успя да задържи преднината. В края на гейма сръбските волейболисти намалиха непредизвиканите грешки, играеха по-добре в защита и имаха успешна контраатака. При нас проблемите се появиха първо в посрещане, после в организацията на игра. Сериозни проблеми при подаването към зона 4, не позволиха да имаме балансирана атака. Не затруднихме по никакъв начин посрещането на противника и закономерно отстъпихме инициативата, от там това се отрази на резултата. Сърбия успя да обърне хода на събитията след катастрофалния първи гейм за тях, контролираха по-добре топката когато играеха извън система и това даде резултат. Допуснаха по-малко непредизвикани грешки (18), за разлика от нас (31).

foto:fivb.com

 Ние не успяхме да задържим концентрация за по -продължително време. Добавяйки и лесните ситуации, които не отиграхме по най-добрия начин става ясно защо загубихме тази среща, която започнахме по впечатляващ начин, но не е важно как започваш мача, а как го завършваш.

България загуби от Сърбия мач, който се надявахме да спечелим, въпреки загубата се видяха и положителни неща, които са повод за оптимизъм.

Да се научим да пазим концентрация, да разпознаваме важните моменти, да взимаме правилните решения, неща за които трябва време. Желанието го има, добрата атмосфера е видна, подобрената комуникация също, остава да се заредим с търпение.

 

+ There are no comments

Add yours