VNL M  Драма в Отава и нова загуба с 2-3 гейма срещу Канада!

VNL M Драма в Отава и нова загуба с 2-3 гейма срещу Канада!


България си тръгва от Канада с празни ръце.

В последния ден от турнира, българите трудно влязоха в срещата. След два бързи гейма за домакините, България се върна  мача, но до пълен обрат не се стигна.

OTTAWA(CANADA)
2-3
BULGARIA
CANADA
Score
18 - 25
18 - 25
26 - 24
25 - 21
11 - 15
98 - 110

foto:fivb.com

И двата отбора влязоха в срещата в незавидно положение, последни места с класирането.

Началото бе за домакините, мощни, агресивни с комбинативна игра, канадците с лекота спечелиха първата част.

Втората част не бе по-различна от първата, българските волейболисти бяха постоянно догонващи в резултата. Проблеми в посрещане, неорганизирана блокада, рехава защита, всичко това се отрази на резултата.

foto:fivb.com

След 2-0, канадците намалиха оборотите, което беше добре дошло за нас. Захапахме се, казано на жаргон. Включването на Аспарухов даде импулс в нашата игра. Намалихме непредизвиканите грешки и веднага се усети по резултата.

В много изравнена и равностойна четвърта част, загатнахме за потенциал, но старите проблеми с обработването на леките топки не ни позволяваше да имаме нормален игрови ритъм. Въпреки тези проблеми, вкарахме мача в тайбрек. Всичко вървеше към пълен обрат, но за съжаление до такъв не се стигна. След лошото начало, 3-0 за Канада, успяхме да стигнем до 10-10, след което за минута, две, всичко приключи в полза на домакините. С мощен сервис домакините си подсигуриха първата победа в Лигата на нациите.

foto:fivb.com

За нас остана разочарованието, четири мача, четири загуби. Игра с големи амплитуди, във всички фази на играта.

Краткия анализ на първия уикенд показва, че на този етап играем, но трудно печелим. Това има своето обяснение.

Сервис и посрещане, два компонента от играта, които са взаимосвързани. Отбор със силен сервис има и добре посрещане. Ние проявяваме сериозни колебания на тези елементи от играта. Обработване на леките топки и вземане на правилни решения при дългите разигравания, там изоставаме значително на този етап от всички отбори с които се срещнахме.

foto:fivb.com

Въпреки загубите се видяха и положителни неща.

С всеки изминал мач се подобряваше синхрона между основния разпределител и нападателите. Много добро функциониране на първото темпо, при добро посрещане. Добра атмосфера и желание за игра от всички, които взеха участие в тези мачове.

С най-много точки за отбора във всички изиграни мачове е младата надежда Алекс Николов -62т/53ат/6бл/3сер. Николов се превръща във сериозен фактор за нашия отбор на крехката възраст от 19 години.

foto:fivb.com

Радослав Парапунов е втория най-резултатен състезател за нашия отбор след изиграните срещи в Отава, Радо има 38т.33ат/4бл/1сер

Втория уикенд от Лигата на нациите ще се проведе в „Арена Аремеец“ след седмица.

 

+ There are no comments

Add yours