VNL M Силите на България стигнаха за гейм от Словения, 1-3!

VNL M Силите на България стигнаха за гейм от Словения, 1-3!


Продължава неудачното представяне на българските волейболисти в Лигата на нациите.

Пореден мач и поредна загуба, този път срещу Словения.

GDANSK(POLAND)
1-3
BULGARIA
SLOVENIA
Score
22 - 25
25 - 22
18 - 25
16 - 25
81 - 97

foto:fivb.com

Преди началото на лигата двата отбора изиграха две контроли в София, и двете загубени от България. На този етап волейболистите на Марк Лебедю, имат повече аргументи и умения и продължават да се борят за влизане във финалната фаза на турнира.

Ние продължаваме да се мъчим, и да играем волейбол за кратки периоди от мача, които не са достатъчни за победа. Така беше и в тази среща. Епизодичните прояви не носят трайни положителни резултати.

foto:fivb.com

И в тази среща се видя, че изпитваме сериозни проблеми на позицията диагонал на разпределителя. Радо Парапунов продължава с колебливите си изяви, което не носи полза на отбора. От там се разколебава играта на разпределителя Сеганов, който става предвидим за противниковата блокада.

След тежко начало в първия гейм, успяхме да намерим верния ритъм, но в заключителната фаза проявихме небрежност изпускайки да реализираме брейк пойнт точки.

Във втория гейм Желязков потърси промяна в състава, пускайки Аспарухов на мястото на Парапунов. Този маньовър даде краткотраен ефект, успяхме да спечелим гейма, но дългосрочна полза нямаше.  Епизодични добри прояви, липса на качествена атака от втора линия от зона едно, са недостатъчни срещу грамотен отбор като Словения, която успя да спечели тази среща не играейки по най-добрия начин.

foto:fivb.com

Атаките на словенците доста често попадаха в нашата блокада, но в моменти когато това нямаше особено значение. Във важните моменти словенците ни надиграха по всички показатели. Умело променяха ритъма на игра, използваха различни технически прийоми за отиграване, на които ние не можехме да намерим противодействие. С напредване на срещата, нашите съпротивителни сили намаляваха и Словения лесно затвори мача, без да се стига до тайбрек.

Пред България все още стои угрозата да изпадне от Лигата на нациите. Предстои среща с Нидерландия, която през този сезон се представя повече от добре.

+ There are no comments

Add yours