VNL W България победи Полша с 3-1 гейма и запази мястото си в Лигата на нациите!

VNL W България победи Полша с 3-1 гейма и запази мястото си в Лигата на нациите!


Паметна вечер в „Арена Армеец“

Програма максимум изпълнена!

България запази мястото си в Лигата на нациите след впечатляващ обрат над Полша.

SOFIA(BULGARIA)
3-1
BULGARIA
POLAND
Score
22 - 25
25 - 13
25 - 17
25 - 22
97 - 77

foto:fivb.com Kostadin Andonov

В последен мач от турнира в София, пред българските волейболистки стоеше трудна задача за решаване. Търсеше се задължителна победа, която гарантираше оставането на отбора в лигата и през следващия сезон.

Началото бе тежко, но очаквано, имаше напрежение в момичетата след двете чисти загуби от Бразилия и Италия. Усещаше се известна несигурност в техните действия.

foto:fivb.com

След загубения първи гейм, на игрището се появи друг отбор. Добра реакция след колебливото начало. Волейболистките на Лоренцо Мичели показаха най-добро на което са способни в момента и закономерно записаха гейма в своя полза с голяма разлика в резултата 25-13.

foto:fivb.com

След този гейм до края на мача, българките определяха темпото на игра, дружина полска бе догонваща в резултата и все по трудно намираше правилните решения за постигане на точки.

Вдъхновени и окрилени от помощта на публиката по трибуните, българските волейболистки успяха да затворят мача, не оставяйки никакви съмнения, кой отбор беше по добър.

България взе максимума от турнира в София, стечения на обстоятелства, правилна стратегия или късмет, въпрос  на гледни точки, но фактите са такива, че  България изигра лигата във възходяща линия.  Във всеки от турнирите българските волейболистки изпитваха радостта от победата, което им даваше стимул за работа в залата.

foto:fivb.com

Ясно се очертаха силните и слабите страни на отбора, играейки с различни противници. Еднозначно можем да кажем, че България има място сред най-добрите отбори в света. Сериозните анализи ще дадат отговори на много въпроси.

Сега е време за заслужена почивка, след добре свършената работа.

+ There are no comments

Add yours