VNL21 България приключи със загуба от Словения 0-3!

VNL21 България приключи със загуба от Словения 0-3!


България приключи със загуба последната си среща от Лигата на нациите!

Словения не остави никакви шансове на българските волейболисти.

RIMINI(ITALIA)
3-0
SLOVENIA
BULGARIA
Score
25 - 23
25 - 16
25 - 18
75 - 57
Statistics
Teams
3Serve (ace)2
Reception
36Attack (pos%)34
8Block (kill blocks)5
31Erors13
Тончек Штерн 13т
12ат/1бл/
Best scorerДенис Карягин 10т/
8ат/1бл/1сер

Казват, че утрото е по мъдро от вечерта, от опит знаем, че разбори и анализи се правят ден след мача на свежа глава, когато са утихнали емоциите и адреналина е в нормални стойности. В този случай, и снощи след мача и сега може спокойно да  се каже:

Добре, че агонията приключи. Малко грубо звучи, но е точно така.

България приключи едно от най -слабите си участия в Лигата на нациите, финиширайки само с две победи и тринадесет загуби.

foto:fivb.com

Ако трябваше да се изиграят още 15 мача, резултатите щяха да бъдат същите. Смачкан и обезверен отбор, който бе психически задръстен в хода на състезанието, българските волейболисти изгубиха и малкото, което имаха като увереност и умения.

Конкретно няколко акцента за последната среща-

С епизодични прояви в нападение мачове на високо ниво не се печелят.

Като за последно, отново имаше различна стартова шестица.

Силвано Пранди реши да започне тази среща със:

Георги Сеганов, Денис Карягин, Аспарух Аспарухов, Гордан Люцканов, Стефан Чвдаров, Николай Колев и либеро Владислав Иванов. В хода на срещата в игра се появиха голяма част от заявените за мача състезатели.

foto:fivb.com

Както в почти всеки мач до тук, мощно начало, ентусиазъм и всичко приключва до първото техническо прекъсване или около десета точка. Словения доминираше през цялото време в резултата, осигуряваше си комфортна преднина и   играеше толкова, колкото е необходимо за победа. Волейболистите на Роберто Джулиани имаха тежък мач срещу Бразилия предишния ден и си личеше натрупата умора, но ние не успахме да се възползваме от това. Словения записа историческо постижение, като се класира за финалната четворка, заедно със съставите на Бразилия, Полша и Франция.

И в тази среща нямаше нормален игрови ритъм, проблемите в посрещане не позволиха добра организация на игра. За три гейма 31 непредизвикани грешки е равно на ритуално самоубийство.

фото:fivb.com

България показа слаб волейбол на фона на останалите отбори, младостта не е оправдание за пропуските във фундаменталната техника. Експеримента се оказа неуспешен, ще трябва време за да се излезе от това състояние, в което сами се поставихме с липсата на стратегия и ясна визия, какво искаме и как да го постигнем.

foto:fivb.com

Тепърва ще се правят сериозни анализи за случилото се в балона в Римини, но е видно от километри, че България изостава чувствително във всички компоненти на играта в  сравнение с водещите отбори. Отборът се нуждае от рестарт и нова енергия, за да преодолеее кризата в която попадна на този турнир.

Целия коментар може да чуете тук:https://youtu.be/YuOab0qXGSA

+ There are no comments

Add yours