VNL21 M България с нова загуба 0-3, този път от Полша!

VNL21 M България с нова загуба 0-3, този път от Полша!


Безпомощна България претърпя най-болезнената загуба за последните 10 години.

RIMINI(ITALIA)
0-3
BULGARIA
POLAND
Score
19 - 25
15 - 25
12 - 25
46 - 75
Statistics
Teams
1Serve (ace)10
Reception
31Attack (pos%)38
4Block (kill blocks)4
23Erors14
Радослав Парапунов
8т/7ат/1бл/
Best scorerРикардо Луйарели 15т
10ат/5сер/

Полша изнесе лекция на формацията на Силвано Пранди.

Пореден мач, поредна ротация на състава-

Силвано Пранди заложи на: Георги Сеганов- Радослав Парапунов, Георги Петров- Аспарух Аспарухов, Николай Колев- Николай Къртев, либеро Владислав Иванов.

До 12-та точка на първия гейм държахме отиграването,  играехме точка за точкас със световните шампиони. След това, случващото се на игрището отиде в друго измерение.

foto:fivb.com

На жаргон казано, срещнахме се с бързия влак.

Без силен сервис, който да затрудни посрещането на противника бяхме обречени на разгром. Позволихме на противника, да организира по перфектен начин своето нападение, което беше мощно и ефективно. След 15-та точка на първия гейм, Полша увеличи оборотите и за нас беше много трудно да отговорим на това предизвикателство.

foto:fivb.com

Втората част, беше още по трудна за родните волейболисти, поляците отвориха още в началото сериозна разлика, която срещу такъв добре организиран отбор е много трудно да я стопиш. Нашите епизодични прояви не носеха никаква полза. Хаотични на блокада, колебливи на посрещане и неубедителни в атака и набързо Полша поведе с 2-0 гейма.

foto:fivb.com

В третата част Пранди предприе смени в състава, на мястото на Георги Сеганов се появи Светослав Станков да организира играта на нашия отбор. Това беше официален дебют за него с националната фланелка и дълго ще го помни.

Ход на отчаянието от страна на Силвано Пранди бе, когато в центъра пусна Гордан Люцканов, който на този пост е играл за последно в младежкия национален отбор през 2015 на световното първенство в Аржентина. Неубедителния и в този мач Радо Парапунов, отстъпи мястото на Денис Карягин, който се появи в ролята на диагонал.

Тези рокади показват, че окомплектоването на отбора не е  направено по най-добрия начин.

foto:fivb.com

България потъва стремглаво към дъното на класирането в тазгодишното издание на VNL.

Изникват много въпроси, на които трябва да се търси отговор, но сега не е времето.

 

Ето и мнението за мача на Аспарух Аспарухов:

“Трудно е да играем на това ниво за нас, но имаме много мотивация и съм сигурен, че ще работим много усилено, за да достигнем това ниво в бъдеще. Много е емоционално да играеш срещу отбори като Полша, защото те са световни шампиони. Имаше напрежение, не мога да кажа, че играхме спокойно, защото те са световни шампиони. Не е лесно. Всички искат да играят добре, но е трудно. ”

foto:fivb.com

 

+ There are no comments

Add yours