VNL21W 5 weekend- Обзор

VNL21W 5 weekend- Обзор


Радослав Арсов със специален коментар за VolleyComment!

Обзор на последния  турнир Лига на Нациите

След изиграването на четвъртия турнир, дойде време и на последния турнир от тазгодишното издание на Лигата на нациите.

В този последен турнир се разпределиха местата в голямата четворка, също така и местата в дъното на таблицата.

През тази последна седмица, някои отбори като Китай показаха своето истинско лице и играха волейбол на най високо ниво. Също така останалите отбори в челото затвърдиха прекрасните впечатления до сега и заслужено спечелиха своите билети за голямата четворка.

foto:fivb.com

За отбелязване в този последен турнир е:

Отборите на Бразилия, САЩ, Япония и Турция не допуснаха спад в своята игра и затвърдиха прекрасните впечатления от предишните турнири и останаха непоколебими на челните места.Отборът на САЩ претърпя първа и много сериозна загуба от основния си претендент за спечелването на олимпийско злато Китай, но продължава да е основен претендент  за спечелването на Лигата. За голямо съжаление с прекрасна игра и волейбол от най висока класа, отбора на Китай малко позакъснял с реакцията си не успя да вземе своя билет за голямата четворка, въпреки разгрома в последния си мач над отбора на САЩ. Те обаче показаха че целенасочената подготовка, която водят дава свойте плодове и са в правилна насока за основната им цел, Токио.

foto:fivb.com

В средата на таблицата отборите на Холандия, Китай, Доминикана и Русия показаха доста стабилни игри и също затвърдиха доброто впечатление до този момент. Много добър турнир за отбора на Доминикана, който затвърди добрата си игра и остана в голямата шестица в класирането.

В този тур европейските отбори на Полша и Сърбия продължиха играта си в големи нюанси и отново показаха доста колебливо ниво. Докато отборите на Белгия и Германия изиграха един много добър турнир.

Отборите на Канада, Италия, Тайланд и Южна Корея отново не  показаха нищо различно  и напълно заслужено се затвърдиха в дъното на тбалицата.

foto:fivb.com

Резултатите след изиграването на този втори турнира доведоха до следното класиране на голямата четворка:

1.САЩ с  актив от 14 победи и 42 точки

2.Бразилия с  актив от 13 победи и 40 точки

3.Япония с  актив от 12 победи и 33 точки

4.Турция с актив от 11 победи и 30 точки

И така вече е ясна финалната четворка.Там ще се срещнат най-добре подготвилите се състави, които играха най-постоянно през целия турнир а именно -САЩ, Бразилия, Япония и Турция.

Можем да отбележим, че в голямата четворка има по един представител от 4 различни континента, което още един път показва колко е пъстър женският световен волейбол. С оглед на показаното през целия турнир, големите отсъстващи от финалите са отборите на Китай и Русия.

foto:fivb.com

Отборите на  Тайланд, Корея, Италия и към тях  присъединилия се отбор на Канада, затвърдиха мнението че показват едно ниво на волейбол, доста по-ниско от това на останалите отбори в Лигата. Експериментите в отборите на Сърбия, Италия дори и Китай по време на Лигата, не дадоха нужния резултат ,но тук е добре да се отбележи, че основните отбори на тези държави водят целенасочена подготовка за предстоящите Олимпийски игри.

Нашите съперници за Европейското пъренство, Полша и Германия изиграха турнирна в различни нюанси. Отборът на Полша определено разочарова напълно с представянето си и трябва да направи много сериозни анализи и да промени доста сектори в своята игра преди Европейското, докато отборът на Германия имаше ясно изразени амплитуди в своята игра, като редуваше силни със слаби изяви и със завръщането в отбора на своята звезда Липман, ще има съвсем друг облик за Европейското първенство.

foto:fivb.com

Като цяло, можем да отбележим, че в целия турнир наблюдавахме различни стратегии. Едни бяха дошли с най-доброто което разполагат, други бяха дошли с непълни състави и в движение на турнира добавяха важни състезателки, а някои отбори бяха дошли с напълно експериментални състави. Интересно би било да видим коя от стратегиите е била най-правилната и кой отбор ще се представи най-добре на предстоящите Олимпииски игри в Токио след по малко от месец.

 

Чисто статистическите данни и цифри след петия турнир показват

Най добър реализатор :

-Херботс Белгия-337 точки,Стисияк Полша-283 точки ,Ван Рик Канада-249 точки

Най добър нападател:

-Херботс Белгия-314 точки,Стисияк Полша-245 точки,Каракурт Турция-212 точки

Най добър блокиращ:

-Кочич Сърбия-43 блока,Еда Турция- 42 блока, Янсен Белгия-40 блока

Най добър сервис:

-Янсен Белгия-23 аса,Вейтцел Германия-21 аса,Ортхман Германия- 21 аса

Най добър защитник:

-Бренда Доминикана-250 спасени топки,Камила Бразилия-200 топки, Акоз Турция- 198 топки

Най успешен разпределител:

Бонгартс Холандия-352 вдигнати и реализирани топки, Аки Япония-348 топки,Ван Вивер Белгия-292 топки

Най добър посрещач:

-Ишикава Япония-151 перфектни топки,Стенцел Полша-147 перфектни топки,Алсмейер Германия-138 перфектни топки

+ There are no comments

Add yours