VNL23 W България загуби от Нидерландия с 0-3, в  последния си мач в Хонг Конг

VNL23 W България загуби от Нидерландия с 0-3, в последния си мач в Хонг Конг


България приключи участието си във втория турнир от Лигата на нациите,  със загуба от Нидерландия.

HONG KONG(CHINA)
0-3
BULGARIA
NIDERLANDIA
Score
24 - 26
17 - 25
17 - 25
58 - 76
Statistics
Teams
5Serve (ace)3
44% pos/20%perf.Reception 42% pos/ 29% perf
37%Attack 41%
5Block (kill blocks)16
26Erors10
Мерилин Николова
17т/14ат/3сер
Best scorerСелесте Плак

foto:fivb.com

Началото бе обещаващо, добро настроение, отборна игра и сериозно предимство в резултата. България водеше  с 9-2, 12-6 и по всичко личеше, че ще наблюдаваме добър мач за нашите волейболистки. Да, но след средата на този първи гейм, Нидерландия се адаптира в обстановката, нагоди се на нашата еднообразна игра и започна да съкращава разликата в резултата. Набраната инерция ни помогна да бъдем по-близко до затваряне на гейма при 23-19, 24-21 но това не се случи. България не успя да отиграе нито една топка до края на гейма, приключил при 26-24 за Нидерландия.

foto:fivb.com

Слабо посрещане и  колеблива атака, не позволиха на  България да поведе в резултата. Търсейки игра с блокадата, нашите нападателки допускаха сериозно количество непредизвикани грешки. Играта ни на блокада се изчерпва с петте точкови блокади само на една състезателка Мира Тодорова, за разлика от Нидерландия, която записа 16 блокади за три гейма.

foto:fivb.com

Ключов се оказа този  първи гейм, спечелен от Нидерландия. След него, волейболистките от ниската земя започнаха да диктуват темпото на игра, на което ние не можахме да отговорим. Минимално количество непредизвикани грешки (10 за целия мач), разнообразна атака и още два гейма в тяхна полза.

foto:fivb.com

Хонг Конг се оказа твърде негостоприемен за българските волейболистки, които не успяха да запишат дори и точка от своите противници. Кратките проблясъци в играта на нашия отбор, не бяха достатъчни за нещо повече.

+ There are no comments

Add yours