VNL24 M България отстъпи на Канада, във втория си мач от турнира с 0-3.

VNL24 M България отстъпи на Канада, във втория си мач от турнира с 0-3.


България записа втора загуба в Лигата на нациите, в оспорван мач срещу Канада. С куп грешки и неточности, стигнахме до два гейма на две точки разлика, срещу отбор, който ще участва на Олимпиадата в Париж.

ANTALIA(TURKEY)
0-3
BULGARIA
CANADA
Score
22 - 25
28 - 30
24 - 25
74 - 80
Statistics
Teams
5Serve (ace)5
38% pos/15%perf.Reception 48% pos/ 16% perf
44%Attack 48%
6Block (kill blocks)9
24Erors25
Димитър Димитров
16т/14ат/2сер
Best scorerЕрик Льопке

photo:volleyballworld.com

Оспорвано начало и преднина в резултата за родните волейболисти, 11-7,14-11. Много пропуснати възможности за увеличаване на преднината, помогнаха на канадците да се адаптират върху нашата игра. Изравняването дойде при 15-15, след това имаше игра точка за точка, но канадците вече имаха психологическото предимство. Играта на крайните ни нападатели не се получаваше,  Карягин и Димитров допускаха много брак в своите действия. Липсата на стабилност при отиграването, вкарваше в сериозни размисли младия ни разпределител Николов. Канада успя да затвори гейма, след 25-22 в тяхна полза и да поведе в резултата.

photo:volleyballworld.com

Във втората част бяхме догонващи, но не се отказахме държейки резултата близко. Към края Канада отвори разлика от три точки при 19-16, но успяхме да изравним при 20-20, дори поведохме с 23-21. В този отрязък от гейма се появи началния удар, който веднага даде своето в резултата. За съжаление, пропиляхме възможността да изравним резултата, Канада игра мъдро и успя да ни излъже с 30-28 в тяхна полза.

photo:volleyballworld.com

След 0-2 и гейм загубен по този начин, очакванията бяха  за срив в нашата игра. И този гейм започнахме добре, повеждайки с 4-1, но отново изпускайки възможности да се откъснем още в резултата.  Тези грешки в нашата игра принуди Бленджини да вземе два ранни таймаута, на 6-та на 9-та точка, крайно недоволен от действията на българските волейболисти. След изпуснатата инициатива, бяхме догонващи в резултата до самия край, Вярно доста измъчихме канадците, гейма вървеше точка за точка, но Канада винаги вървеше с крачна напред.

След два изиграни мача, се вижда ясно в кои компоненти от играта на този етап изоставаме и не успяваме да печелим геймове. Сервисът не носи никакви ползи до момента, крайно неефективен с много грешки. В моменти на проблясък, веднага нивото се качва, блокадата заработва и се създават предпоставки за брейк точки.

photo:volleyballworld.com

Посрещането, е другия компонент от играта в  който имаме проблеми. Всички наши състезатели в Анталия, са с профил на добри нападатели с колебливо посрещане. Неточностите на този елемент се отразяват върху играта на нашия разпределител. Слабо посрещане, няма игра в центъра, колебливи крайни  нападатели и лош ритъм на игра. На моменти Николов не взимаше най-правилните решения, но това е плод на младостта и липсата на увереност на нападателите. Въпреки всичко това, българските волейболисти проявяват старание и воля за борба. Липсата на достатъчно  технически умения, ще трябва да се компенсира с желание, физическа кондиция и изпълняване на тактическите указания на старши треньора.

+ There are no comments

Add yours