VNL24 M България победи САЩ с 3-1 и записа първа победа в турнира.

VNL24 M България победи САЩ с 3-1 и записа първа победа в турнира.


Нужната победа, исканата победа, която ще вдъхне увереност и самочувствие на младия български отбор.

В трети мач от турнира, се изправихме срещу САЩ в преследване на първа победа.

ANTALIA(TURKEY)
3-1
BULGARIA
USA
Score
25 - 21
25 - 20
21 - 25
25 - 21
96 - 87
Statistics
Teams
7Serve (ace)6
45% pos/8%perf.Reception 51% pos/ 18% perf
48%Attack 44%
12Block (kill blocks)7
24Erors21
Димитър Димитров
23т/20ат/2бл/1сер
Best scorerДжак Ханс
24т/20ат/3бл/1сер

pfoto:volleyballworld.com

Още в самото началото се виждаше  желание за доказване. Взехме инициативата и не я изпуснахме до самия край на първата част. Така чакания сервис се появи, от там заработи и блокадата.  Комфортна преднина в резултата, даваща спокойствие. Отборната игра бе налице, борба за всяка топка, търпение пред удобната ситуация за точка.

Втората част със същия сценарии, България водеше в резултата, а янките не намираха пътя към точките, защото нашата блокада не позволяваше това да се случи.

photo:volleyballworld.com

Изоставяйки с 0-2, волейболистите от САЩ тръгнаха на максимален риск при изпълнението на сервис. За първи път в мача успяха да поведат в резултата при 10-9. Рискът се оправда и САЩ остана в мача, след 25-21 в тяхна полза.

Отпускането и занижената концентрация в нашия отбор се пренесоха и в четвъртата част. Още от началото САЩ взе преднина в резултата, 7-4,10-7, 13-10, проблемите в посрещане при нас  продължиха. Въпреки моментните  трудности, българските волейболисти продължиха да се борят за всяка топка. Изравняването дойде при 14-14, отново бяхме в играта. Финалната част на гейма бе повече от интересна, първо успяхме да поведем с 20-16, след това разликата да стане само точка при 21-20 за нас, за да излезе на преден план Аспарухов, който с едно отиграване и два аса спомогна България да спечели гейма, а с това  и срещата.

photo:volleyballworld.com

България записа първа победа, постигната с приятна за окото  игра. Да, ще се намерят хора да кажат, че нищо не сме направили побеждавайки втория отбор на САЩ, но нима не можем да кажем същото и за нашия отбор. Един от най-младите отбори с Лигата, момчета който за първи път получават толкова много игрово време.  Момчета, които искат и дават всичко на което са способни в момента. Търпеливи, на момента агресивни, българските волейболисти заслужено се поздравиха с победата. Победа с голяма стойност, за подмладения български отбор, която ще вдъхне увереност и самочувствие за предстоящите битки.

+ There are no comments

Add yours