VNL24 M Колеблива България не успя и срещу Германия, загубвайки с 1-3 гейма във Фукуока.

VNL24 M Колеблива България не успя и срещу Германия, загубвайки с 1-3 гейма във Фукуока.


България не успя срещу Германия, във втория си мач на японска земя. Във Фукуока българските волейболисти, оставиха за пореден път противоречиви чувства у привържениците на игра.

FUKUOKA(JAPAN)
1-3
BULGARIA
GERMANY
Score
24 - 26
25 - 22
16 - 25
16 - 25
81 - 98
Statistics
Teams
6Serve (ace)5
55% pos/16%perf.Reception 48% pos/ 9% perf
38%Attack 49%
10Block (kill blocks)6
31Erors25
Аспарух Аспарухов
13т/9ат/4бл
Best scorerМориц Карлицек

photo:volleyballworld.com

Германия не показа това ниво, което показа срещу Япония няколко часа по-рано. Липса на време за възстановяване, опипване на почвата какво да очакват от подмладения български отбор и колебливо начало за волейболистите на Михал Винярски.

От другата страна на мрежата, в шести пореден мач мултиплициране на игровото поведение. Ярки изблици на положителни действия и необяснимо изпадане от играта. Добавяйки липсата на постоянство в играта на диагонала на разпределителя и картината се изяснява.

photo:volleyballworld.com

Началото на срещата, колебливо без принос от нашия диагонал. Димитров започна мача неубедително и до самия край не успя да намери своята игра. Включването на Карягин на тази позиция, не промени общата картина. България изпитваше проблеми в завършващата фаза на атаката. След пет грешки на начален удар и изоставане с 21-24, успяхме да вкараме гейма в екстра точки. Германия прояви хладнокръвие в последните разигравания и поведе в резултата.

Втора оспорвана част, със смяна на водачеството в резултата. В края на гейма, проява на характер  и връщане в мача след 25-22 в наша полза.

photo:volleyballworld.com

Всичко хубаво във втората част, не намери продължение в третата. За пореден път  след спечелен гейм, трагично начало на следващия. Пропукахме се на посрещане, в атака ни бе трудно да минаваме през високата немска блокада. Противника играеше с комфортна разлика в резултата. Атаката им през центъра, донесе доста точки,  а ние не намирахме противодействие на крупните германски нападатели. Ранните таймаути на Бленджини, не помагаха и бе въпрос на време срещата да приключи в полза на Германия.

photo:volleyballworld.com

Пореден спечелен гейм, няколко добри разигравания, но не достатъчни за трайно натрупване на положителни действия. В тази среща имаше  и позитиви, стояхме добре на блок. В сравнени с 24-те грешки на сервис срещу Полша, в тази среща, те бяха 16 с 6 директни точки. Все още фината обработка на топката, не е на достатъчно добро ниво. Поредица от грешки, не позволява добър игрови ритъм. Германия показа защо ще играе на игрите в Париж, добре подготвени физически и с достатъчен технически багаж, разпознаващи важните моменти.

photo:volleyballworld.com

+ There are no comments

Add yours