Волейболистките с първа победа на японска земя

Волейболистките с първа победа на японска земя


Първа победа на японска земя спечелиха волейболните ни националки, като надиграха в Окаяма местния женски тим „Seagulls“ („Чайките“) с 2:1 (-18, 20, 23). Срещата бе уговорена на място след пристигането на българките за подготовка в града и за друг ден. По молба на домакините обаче мачът бе изтеглен за четвъртък.

Треньорът Иван Петков заложи в началото на вероятната за световното първенство титулярна шесторка с едно изключение – Мира Тодорова започва в центъра вместо Нася Димитрова, за която се очаква да бъде основен състезател на шампионата на планетата от 29 септември. Останалите в стартовия състав бяха Лора Китипова, Силвана Чаушева, Христина Русева, Мария Каракашева, Гергана Димитрова и либеро Жана Тодорова.

                                                                                                                                                                          снимка:antoni yordanov

Въпреки, че започна с основни състезателки, в първия гейм българският тим не показа, че все още е преодолял дискомфорта от часовата разлика между България и Япония и допусна загуба. От втория гейм Петков започна да прави смени и бързо се видя разликата в класите. След това треньорът даде шанс на всички състезателки да играят, а в третата част на терена бе състав, който едва ли някога ще се появи в такава конфигурация в официален мач.

По договорка между треньорите се играха само три гейма, а за българките предстоят две официални контроли с тима на Доминиканска република, който също е в Окаяма за подготовка преди световното първенство.

                                                                                                                                                                     снимка: antoni yordanov

Треньорът Иван Петков коментира:

Имаше смисъл от тази контрола, защото бе срещу отбор с различен, по-особен стил на игра, за който трябваше да се концентрираме. Този мач ни помогна да се отърсим от пътуването и емоциите и в същото време бе много полезен преди мачовете с отбора на Доминиканска република. Даде ни възможност да отработим ситуации при бързата игра, каквато ни предложиха домакините. Най-вече обаче контролата бе полезна чисто ментално и за влизане в ритъм и настройка за това, което ни предстои.

Антони Йорданов

 

Categories

+ There are no comments

Add yours