Волейболни Анализи! Антонина Зетова: Играем старомодно в сравнение с отборите от VNL!

Волейболни Анализи! Антонина Зетова: Играем старомодно в сравнение с отборите от VNL!


За представянето на девойките U16!

За Златната лига и различните стратегии!

За очакванията от Европейското първенство!

ЗаVNL и фаворитите за олимпиадата!

Коментар на Антонина Зетова специално за VolleyComment

Актуалната тема, спечеления бронзов медал от младите волейболистки.

Какви са твоите впечатления за представянето на нашите момичета?

Смятам, че нашите момичета се представиха много добре. Те потвърдиха това, което направи предишния набор, на европейското първенство в България през 2016. Което показва тенденция, че на тази възраст нашите национални отбори се справят на доста високо европейско ниво. Друг е въпроса, какво се случва по-нагоре. Защото там еволюцията на техниката, еволюцията на състеателките, започва да ни убягва. Имаме много талантлив отбор, всички това казват, имаме няколко момичета, които имат  много добро бъдеще. Радваме се всички на техния успех. В тази трудна година, където в цяла Европа беше спрян спорта за подрастващи, мисля, че изкарахме дивиденти, че повечето момичета играеха в женските отбори. Не са имали пауза, както другите отбори. Момичетата направиха градация в представянето си. Като се почне от Балканиадата, премине се през квалификациите и се стигне до финалите на Европейското първенство.

foto:cev.eu

Да преминем на следващата тема, женския национален отбор.

Златна лига в Русе, супер емоция и изживяване за хората. Как ще коментираш представянето и какво видя в тези мачове?

Като резултат беше очаквано, не, беше наложително имайки предвид с отборите с които играхме. Друг е въпроса, че можеше да се подходи по различен начин, турнира в Украйна можеше да се изиграе със млад експериментален състав. Защото след отказване на основните състезателки след време, се отваря една голяма пропаст в която ние тепърва да запълваме със състезателки, които нямат международен опит.  Ако не им се даде шанс на младите, няма от къде да вземат този опит. Нямах никакво съмнение в класата на нашия отбор. Страхотни емоции, имайки предвид, че дълго време нямаше мачове, нямаше публика.

foto:cev.eu

Правейки съпоставка с отборите от VNL, ние сме, нито рак, нито щука. Ние сме много добри за отборите от Златна лига, едно ниво над тях въпреки, че не показахме пълния капацитет на това което можем. Но, пък гледам, че с играта която показахме играем малко старомодно в сравнение с отборите от VNL. Има отбори с голямо израстване, като Канада, Белгия. При нас има големи приливи и отливи. Ние сме на границата. Ще ми бъде интересно на европейското, как ще се представим срещу Полша и Германия, голямо израстване в тези отбори. На европейското реално ще видим дали има израстване в нашия отбор.

foto:cev.eu

Как видя VNL в балон, месец преди олимпиадата?

За зрителите това беше екстаз, всеки ден от сутрин до вечер волейбол.

Видяхме различни стратегии, всички отбори търсят правилния път.

Самата олимпиада ще покаже, кой е взел правилна стратегия.

Целия разговор може да чуете тук:https://youtu.be/OM6onjWDhMk

+ There are no comments

Add yours