Втора успешна крачка

Втора успешна крачка


България постигна втора победа на олимпийската квалификация във Варна, побеждавайки с 3-0 гейма Пуерто Рико.

ВАРНА (БЪЛГАРИЯ)
3-0
БЪЛГАРИЯ
ПУЕРТО РИКО
Score
25 - 20
25 - 22
25 - 12
75 - 54

Едва ли някой е поставял под съмнение крайния резултат от тази среща. Българските волейболисти доминираха през цялото време на мача, като единствените колебания в нашата игра се появиха през втория гейм, където позволихме 4-5 точково предимство за съперника по средата на гейма.

снимка:fivb.com

Категорична победа даваща необходимата доза самочувствие.

Акценти за отбелязване:

Силвано Пранди реши да заложи на нова двойка крайни нападатели, младите Мартин Атанасов и Розалин Пенчев, в центъра шанс за изява получи Алекс Грозданов. Трябва да се отбележи, че момчетата се справиха много добре и оправдаха доверието което им бе гласувано. Не подведоха треньора за взетото решение. Представиха се много добре в атака и на сервис, доброто им представяне позволи на нашият разпределител да разгърне фронта на атаката и да облекчи до известна степен Цветан Соколов, който изигра този мач, с усилия колкото бяха необходими за победа , съхранявайки сили за битката с Бразилия.

За да разчитаме на успех срещу Бразилия, трябва да обърнем внимание на началния удар и блокадата, два елемента взаимно свързани.

Началният удар е индивидуален елемент, при който няма зависимости. Трябва максимално да затрудним бразилското посрещане, изкарвайки техните разпределители извън третият метър , да ги принудим да опростят играта си с подаване само в края на мрежата. При такива ситуации , времето, плътността  и мястото на отскок на блокадата е от решаващо значение за крайния резултат.

снимка:fivb.com

При блокада трябва максимална концентрация, защото нивото на всички нападатели в бразилският отбор е много високо. От решаващо значение ще бъде добре организираната блокада на топки извън система, топки подадени от дълбочина на игрището или подадени с две ръце отдолу. Това са дребни детайли , които могат наклонят везните в наша полза.

Пред Силвано Пранди ще стои сериозен въпрос ,на коя двойка крайни нападатели да разчита в най важния мач за годината пред националния отбор?

Да заложи на по- стабилно посрещане,но с по-слаб блок срещу основния нападател на противника , в лицето на Тодор Скримов  и Николай Пенчев , или да заложи на младите Мартин  Атанасов и Розалин Пенчев , които имат известни проблеми в посрещане, но вдигат значително височината на нашата блокада. Предстои да разберем.

снимка:fivb.com

Важно е българските волейболисти да излязат за този важен мач, спокойни и концентрирани. Да дадат всичко на какво са способни в този момент.Да се раздадат до краен предел, и с помощта на публиката в залата да се поздравят с победа , която ще им осигури участие в Токио 2020.

Да пожелаем успех на нашите момчета и да имат късмет!

+ There are no comments

Add yours