World Championship 2022 M България не успя срещу САЩ и записа втора загуба.

World Championship 2022 M България не успя срещу САЩ и записа втора загуба.


България претърпя  поражение от САЩ, и шансовете на отбора за оставане в първенството са нищожни, след приключване на груповата фаза.

Да играеш и да печелиш, са две различни неща.

KATOWICE(POLAND)
3-0
USA
BULGARIA
Score
25 - 20
25 - 23
26 - 24
76 - 67
Statistics
Teams
7Serve (ace)3
29% pos/8%perf.Reception 35% pos/9perf
48%Attack 47%
8Block (kill blocks)7
17Erors22
Торей Дефалко
12т/10ат/2сер
Best scorerЦветан Соколов
16т/13ат/2бл/1сер

foto:fivb.com

Във втората среща от първенството, играта на българите беше различна.

Началото отново бе трудно, догонващи в резултата, с колебливо посрещане и липса на успешна игра на блок. Янките добре организирани,  играеха рационално и ефективно.

Значително по-добро представяне във втората част. Резултатът се движеше точка за точка, въпреки, че почти всички дълги разигравания бяха спечелени от волейболистите на Джон Спероу. В последната част на гейма имахме предимство от две точки 22-20, но грешни решения  във важни моменти лишиха отбора от изравняване на резултата.

foto:fivb.com

След 2-0 за САЩ,  Мика Кристенсен отстъпи мястото на втория разпределител Джошуа Туанига. България се възползва от колебанието в играта на американците, които намалиха оборотите. Всичко вървеше към спечелване на гейма и търсене на обрат, предимството в резултата беше 3-4 точки в полза на България през цялото време на третата част .

foto;fivb.com

Предвкусвайки победата в този гейм  и водейки с 24-21, българите чакаха противника да сгреши, но това не се случи.  Де Фалко разби нашето посрещане с мощен начален удар. Допуснахме  изравняване на резултата при 24-24,след което инициативата отиде в полето на нашия противник и  беше въпрос на време да се поздравят с победата. Два гейма на две точки, но това не променя общата картина.

Втори мач без спечелен гейм. За съжаления, на този етап нашия отбор изостава от водещите сили в света.

 

 

+ There are no comments

Add yours