World Championship 2022 M Daily Report # 5

World Championship 2022 M Daily Report # 5


За едни първенството приключи, за други надеждите за добро представяне остават.

В три от шестте  групи се изиграха всички мачове, вече има яснота за кои отбори първенството приключи.

Група B

Бразилия спечели групата не допускайки загуба.

LIUBLIANA(SLOVENIA)
3-0
BRAZIL
QATAR
Score
25 - 13
25 - 23
26 - 24
76 - 60

В последния мач срещу Катар ударен първи гейм, последвало подценяване и два гейма на две точки разлика. Катар опита от волейбола на високо ниво, все още е далеч от водещите отбори, но имат всички предпоставки за развитие.

foto:fivb.com

Япония победи Куба и зае второто място в групата.

LIUBLIANA(SLOVENIA)
3-1
JAPAN
CUBA
Score
25 - 16
21 - 25
25 - 15
25 - 19
96 - 75

Волейболистите на Филип Блен показаха много грамотен волейбол, което затрудни темпераментните кубинци, които нямаха достатъчно търпение пред точка. И двата отбора продължават във фазата на директните елиминации.

фото:fivb.com

Група D

Франция продължава с победите, този път Камерун изпита силата на френските волейболисти. Волейболистите на Андреа Джани не срещнаха никаква съпротива и заслужено спечелиха групата.

LIUBLIANA(SLOVENIA)
3-0
FRANCE
CAMEROON
Score
25 - 19
25 - 19
25 - 22
75 - 60

Камерун натрупа ценен опит, който може да им помогне в следващи първенства от такъв ранг. Европейските отбори продължават напред.

FOTO:fivb.com

Словения се разправи безцеремонно с Германия и заслужи второто място.

LIUBLIANA(SLOVENIA)
3-0
SLOVENIA
GERMANY
Score
25 - 16
25 - 22
25 - 17
75 - 55

foto:fivb.com

Голямата драма се случи в група C.

България се нуждаеше от чиста победа и стечение на обстоятелства за да прескочи груповата фаза. Трудно се играят мачове, в които търсиш задължителна победа над противник, който е считан за аутсайдер и няма какво да губи.

KATOWICE(POLAND)
3-2
MEXICO
BULGARIA
Score
20 - 25
25 - 20
25 - 23
23 - 25
18 - 16
111 - 109

foto:fivb.com

Началото не предвещаваше такъв трагичен завършек.

България започна уверено и контролираше играта в първата част, спечелена с комфортна преднина. Въпреки спечеления гейм, непредизвиканите грешки в българския отбор бяха значително повече.

Във втората част, Мексико взе инициативата още в самото начало и до края водеше в резултата, като постави под напрежение посрещането на българите. Именно сервисът промени хода на събитията, отбор който играе освободено поема риска и той се отплаща.

foto:fivb.com

Играта на българските волейболисти не вървеше, нямаше настроение и добър игрови ритъм, много грешки на сервис, 24 грешки на този елемент са твърде много за отбор с претенции, колебливо посрещане, слаба организация на игра и инициативата премина изцяло в полето на мексиканците. За цялата среща, така и не намерихме противодействие на атаката на Диего Гонзалес, приключил срещата с 33 точки. Единственото нещо което функционираше в нашия отбор, бе атаката от зона шест. Там показахме добра успеваемост през целия мач.

foto:fivb.com

Измъкнахме четвъртата част, след като изоставахме с 16-20, докарахме нещата до тайбрек.

В последната част България направи невъзможното, загуби след като водеше с 14-11. С тази срамна загуба участието на България на Световното първенство приключи. Най слабото класиране от всички участия на български отбор на световни финали. За съжаление изоставането е чувствително в сравнение с водещите отбори.

foto:fivb.com

Черешката на тортата в последния ден от група C.

Полша срещу САЩ ,в спор за първото място в групата.

Поредно запомнящо се зрелище в зала „Сподек“

KATOWICE(POLAND)
3-1
POLAND
USA
Score
23 - 25
25 - 21
25 - 19
25 - 21
98 - 86

foto:fivb.com

Дружина полска уверено крачи към втората фаза на шампионата. Никола Гърбич развъртя състава за да намери точните хора, които направиха обрата. Играта на поляците беше постоянна  и равномерна, нямаше големи амплитуди, това им позволи да се върнат в мача след загубения първи гейм. Джон Спероу не можеше да използва Мика Кристенсен, който има здравословни проблеми. САЩ влиза във втората фаза като втори отбор от групата.

foto:fivb.com

 

 

+ There are no comments

Add yours