World championship 2022 M Динамично с предизвикателства!

World championship 2022 M Динамично с предизвикателства!


FIVB предприе ускорени действия за намиране на домакин за първенството, което трябва да се проведе в края на лятото на 2022 година. След като на Русия бе отнето домакинството, заради събитията в Украйна, международната федерация откри нова процедура за домакин на първенството.

foto:fivb.com

Всички национални федерации и потенциални домакини са поканени да подадат своите заявки за домакинство на Световното първенство по волейбол за мъже на FIVB 2022. Краен срок за подаване 14.03.2022 година.

Световното първенство за мъже ще се проведе с 24 отбора, които ще се борят за световната титла.

След одобрението от Административния съвет на FIVB и в консултация с медийни партньори и ключови заинтересовани страни, формулата за състезание за събитието беше оптимизирана. Новата формула предвижда запазване на кръговия формат с шест групи от четири отбора.

Ще се изиграят 52 мача до финална, а не както беше в предишния формат 70 мача.

foto:fivb.com

При така стеклите се обстоятелства, може да се наложи тегленето на нов жребии, тъй като Русия беше изключена от състезанието, а като домакин беше поставена като водач на група.

По всяка вероятност мястото на Русия, ще бъде заето от Украйна. През есента на 2021 година, 12 отбора попаднаха на световното първенство класирани по рейтинг, тогава на Украйна не стигнаха буквално шест точки и една позиция в класирането.

foto:fivb.com

До момента участието на Украйна не е потвърдено от FIVB, но класирането в ранглистата може да има ключово значение.

 

 

+ There are no comments

Add yours