World Championship 2022 M Италия е новият световен шампион, след 3-1 срещу Полша!

World Championship 2022 M Италия е новият световен шампион, след 3-1 срещу Полша!


С уникална атмосфера започна последния мач  на световното първенство.

Най- подготвените, най-адаптивните стигат до края, в един маратон продължил повече от две седмици.

След 24 години Италия отново е на световния връх.

Новите феномени, за година време покориха Европа и света. Водени от един от феномените на 90-те Фердинандо Де Джорджи, италианските волейболисти показаха завидна психическа устойчивост и не позволиха емоциите да ги смачкат. Техническите умения които имат, им даваха увереност за излизане от тежки ситуации. Над всички в този финал бе Симоне Джиалнели, мозъкът, сърцето и душата на скуадрата, който съвсем заслужено бе избран за MVP.

foto:fivb.com

Полша не издържа на очакванията, напрежението дойде в повече на волейболистите на Никола Гърбич. Психическата умора се оказа по-голяма от физическата, след двата петгеймови мача преди финала.

KATOWICE(POLAND)
1-3
POLAND
ITALIA
Score
25 - 22
21 - 25
18 - 25
20 - 25
84 - 97

За мача-

Без изненади от двамата треньори, залагайки на основните  състезатели изнесли тежестта на турнира.

Още от първото разиграване двата отбора се захапаха здраво. Много активни в защита и разнообразни в атака, точките не идваха лесно.

Напрежението в началото бе в полето на Полша, непредизвикани грешки  11 на брой дадоха предимство на италианците за 21-17. Биенек върна надеждите на Полша с поредица от успешни сервиси, останалото довърши Качмарек влязъл на двойна смяна с Ломач. С невероятна серия от 8-1 точки Полша се върна в гейма и го спечели с 25-22. Италия се провали в посрещане в последната част на гейма.

foto:fivb.com

На гребена на емоциите, Полша тръгна ударно във втората част с 3-0. След това Италия се съвзе и резултатът тръгна точка за точка до кота 20. Волейболистите на Фердинандо  Де Джорджи проявиха характер  и завидна концентрация в края на гейма, стабилизираха блокадата и пробиха полското посрещане с резултатен сервис. Симоне  Джаниели с основна заслуга за спечелване на гейма и изравняване на резултат 1-1.

foto:fivb.com

Ключов трети гейм, в който Италия доминираше във всички компоненти от играта. Играта на основния нападател на поляците Бартош Курек не спореше, Гърбич търсеше промяна със смяна на състезатели, но такава не се получи, и Италия поведе с 2-1 гейма.

foto:fivb.com

Трудно вървеше играта на поляците, с напредване на мача се забеляза и умора в тях, след тежкия полуфинал с Бразилия. Италия от своя страна играеше освободено и резултатно. Джаниели водеше умело атаката на своя отбор, което бе достатъчно да затворят мача, без да се стига до тайбрек. След европейската титла миналата година, сега Италия спечели и  световната титла.

foto:fivb.com

Полша не издържа на напрежението и прегоря, основни играчи не дадоха това, което се очакваше. Очакванията бяха големи и това натежа на полските волейболисти.

В иделания състав на първенството попаднаха:

фото: fivb.com

Симоне Джианели MVP

Най-добър разпределител – Симоне Джаниели Италия

Най-добър краен нападател – Йоанди Леал Бразилия / Камил Семенюк Полша

Най-добър център – Матеуш Биенек Полша / Джанлука Галаси Италия

Най-добър диагонал – Бартош Курек Полша

Най-добро либеро – Фабио Балазо Италия

+ There are no comments

Add yours