World Championship 2022 W България претърпя тежка загуба от Канада с 1-3 гейма и отпада от първенството.

World Championship 2022 W България претърпя тежка загуба от Канада с 1-3 гейма и отпада от първенството.


Решаващите мачове за Българския национален отбор към този момент се свеждат до два. Последните два, които трябва да спечелим на всяка цена. Първата от тези две последователни срещи е тази с Канада.

LODZ(POLAND)
1-3
BULGARIA
CANADA
Score
21 - 25
27 - 25
20 - 25
15 - 25
83 - 100

foto;fivb.com

            Когато знаеш, излизайки на терена, че трябва да спечелиш, иначе губиш шансове за следващата фаза на първенството, напрежението и отговорността тежат. Толкова много натежаха на нашите момичета, че срещата започна с изключително голям брак от непредизвикани грешки и комфортна преднина от няколко точки за противника от Канада. Лъвиците допуснаха отново много леки топки да паднат в терена и ситуации, в които трябваше да са по-прецизни и така им се наложи да се борят, за да изравнят резултата чак на 15:15. Усилията на България не стигнаха, обаче и поради редица непрецизности на блок и пропуски в защита, канадките спечелиха гейма с 21:25.

foto;fivb.com

            Във втората част Елица Атанасийевич и компания не позволиха на противника да се откъсне в началото на гейма, като рискуваха повече на начален удар, с което улесниха леко задачата си на блок и защита. В средата на гейма вече имахме преднина от 16:13, но въпреки това основната тежест за отиграване в нападение се падаше на крайните нападателки. В края на гейма обаче, загубихме преднината и до последно резултатът се развиваше точка за точка. За щастие Лъвиците се пребориха благодарение на няколко смели атаки на Мира Паскова и спечелиха с 27:25.

През първите минути на гейм номер 3 видяхме много от познатите ситуации на терена – твърде много пуснати топки в средата на игрището, недобре позиционирана блокада и лош тайминг на отскока на блокировачите. Макар да изпълнявахме добър начален удар и да принуждавахме Канада да играе на висока топка, докосванията от блокадата рядко дава шанс да се играе прецизно в защита. Така контраатаките, които успявахме да релизираме, бяха главно на високи топки за Атансийевич, Паскова и понякога Чаушева. Селекционерът Лоренцо Мичели замени диагоналът Силвана Чаушева с Гергана Димитрова, а после на терена се почяиха Мария Кривошийска и Петя Баракова, когато резултатът беше 16:22. Сервисът на канадките се оказа непреодолима пречка за нашите момичета и след доста неуспешни посрещания, изгубихме третата част с 20:25.

foto:fivb.com

            Началото не четвъртия гейм беше тежко за момичетата на Лоренцо Мичели, като диагонал започна Мира Паскова, а в зона 4 компанния на Елица Атанасийевич, правеше Гергана Димитрова. Многото непредизвикани грешки в атака и невъзможността да спрем атаките на Канада, доведоха до огромна разлика от 6 точки, която натежа и на емоционалното състояние на Лъвиците. Вече нямаше изгледи за някаква промяна в играта, момичетата играеха без настроение и под видимо напрежение. Треньорът пусна на терена Петя Баракова, Мария Йорданова и Силвана Чаушева. Нито едно прекъсване на играта или смяна в отбора, обаче не повлия на резултата и развоя на гейма. Така Канада спечели гейма с 15:25, а  и мача с 1:3 гейма.

foto:fivb.com

            За огромно наше съжаление тази загуба реши изхода на груповата фаза за България, тъй като шансове за нашите момичета не останаха за класиране на 1/8 финал. Канада се бори за тази победа с повече желание и по-малко грешки, докато в полето на България в много голяма част от срещата цареше хаос. Хаос, който завлядя отбора в най-важните моменти, не само  в края на геймовете, но от самото им начало.

+ There are no comments

Add yours