World Championship 2022 W България приключи с победа участието си на първенството, 3-0 срещу Казахстан.

World Championship 2022 W България приключи с победа участието си на първенството, 3-0 срещу Казахстан.


Срещата между България и Казахстан беше за престиж.

LODZ(POLAND)
3-0
BULGARIA
KAZAKHSTAN
Score
25 - 18
25 - 22
25 - 18
75 - 58

foto:fivb.com

След загубата от Канада, Лъвиците останаха с една спечелена точка от мача със Сърбия, докато Казахстан нямаше спечелен гейм. В стартовия състав започна Ради Маринова на мястото на Силвана Чаушева и изигра цялата среща. Очевидно по-голямото спокойствие в полето на българките им помогна да добият комфортна преднина в първия гейм, който щяха да спечелят с много голяма разлика, ако не бяха проблемите при няколкото пропуснати гейм бола. Така първата част завърши с 24:18.

foto;fivb.com

Във втория гейм резултата се разви малко по-равностойно и шампионът на Азия започна да затруднява посрещането на България доста сериозно. Липсваше агресия в нападение, но Лъвиците успяваха да бележат точки, поради слабата игра в защита на противника. Определено и двата отбора допускаха по-малко грешки, България водеше срещата в своето темпо, но класата на противника позволяваше дори колебания в играта и леките паднали топки да не бъдат фатални. А такива отново имаше.

Имаше и неточности във второто подаване дори на перфектно посрещане, които срещу отбор като Казакстан оставаха ненаказани. С категорична преднина започнаха и третия гейм момичетата на Лоренцо Мичели. Направи впечатление, че през целия мач Ради Маринова не получаваше много топки в нападение, което вероятно е следствие от това, че тя рядко се появява на терена и липсва по-добра сработка между нея и Лора Китипова. Големият брак, с който играха и този мач Лъвиците им тежеше малко или много, но поради явната разлика в класите на отбора, те успяха да спечелят убедително с 3:0 и да завършат достойно участието си на това Световно Първенство.

foto;fivb.com

От излишни коментари, относно представянето им на този формат няма нужда. Доста неща вече се казаха, доста критики и обвинения се хвърлиха към състезателите, щаба и целия отбор. Мисля, че всеки един от хората в щаба и момичетата в отбора, са наясно с отговорността, която носят за този резултат. Вярвам в този проект и в бъдещите по-добри резултати. Макар в следващите години някои имена вече да не бъдат част от него, от младежките формации, които постигат страхотни резултати, скоро ще се включат нови, млади и перспективни състезателки. Бъдещето е в тях!

Габриела Коева – бивш национален състезател, коментатор и анализатор – специално за VolleyComment

+ There are no comments

Add yours