World Championship 2022 W  Лора Китипова: На Световно първенство лесно няма, имаме шанс срещу всеки!

World Championship 2022 W Лора Китипова: На Световно първенство лесно няма, имаме шанс срещу всеки!


Лора Китипова – национална състезателка специално за Volleycomment!

Лора здравей, излезе жребия за световното първенство, България попадна в тежка група, твоя коментар?

Здравейте, групата е тежка, да. Но това е Световно първенство, там лесно няма. Както неведнъж съм казвала, ако искаш да си сред най-добрите и да се бориш за първото място, трябва да можеш да биеш всеки. Играли сме срещу всеки от тези отбори, познаваме ги, имаме шанс срещу всеки.

С това световно започва нов олимпийски цикъл за Париж 2024, очакваш ли разместване на пластовете или фаворитите ще са обичайните заподозрени?

Вярвам,че през следващите няколко години, през този Олимпийски цикъл доста от отборите ще подмладят съставите си, включително и нашия. Може да има разместване, доста млади състезателки дават заявка да да се говори за тях, има и смени на треньори, треньорът на Сърбия поема руският национален отбор. От своя страна Даниеле Сантарели поема сръбския национален отбор, промяна има и при нас, имаме нов национален селекционер в лицето на Лоренцо Мичели. Тези промени според мен ще поднесат интересни резултати на това Световно първенство, а и за в бъдеще.

foto:bvf

Има ли ги предпоставките, България да надгради своята игра в сравнение с миналата година, когато натрупахте безценен но болезнен опит?

Със сигурност винаги има какво да се надгражда. Нов треньор, нови виждания върху играта, нов състав вероятно, не мога да коментирам нищо от тази гледна точка, защото съставът не е обявен все още, а и аз не съм работила с този треньор.

foto:cev.eu

+ There are no comments

Add yours