World Championship 2022M Бразилия и Полша се класираха за полуфинал!

World Championship 2022M Бразилия и Полша се класираха за полуфинал!


С латино дерби започна втория ден от четвъртфиналните битки.

Бразилия с явно превъзходство през годините в двубоите между двата отбора, успя и този път да стигне до победата.

GLIWICE(POLAND)
1-3
ARGENTINA
BRAZIL
Score
16 - 25
25 - 23
22 - 25
21 - 25
84 - 98

foto:fivb.com

Това ще бъде шесто поредно влизане, във финална четворка на световно първенство за кариоките. През 2002, 2006 и 2010 година стигнаха до титлата, а през 2014 и 2018 изгубиха два финала от Полша. До къде ще стигнат на това първенство предстои да разберем. С напредване на шампионата волейболистите на Ренан Дел Зото влизат във форма. И в тази среща отново основен разпределител бе Фернандо Крелинг. Йоанди Леал допринесе за победата 25 точки.

foto:fivb.com

 

Аржентина опита, но амплитудите в тяхна игра бяха повече и съвсем закономерно отпада от турнира.

 

Полша започна ударно срещата срещу САЩ пред 14.000 души в „Арена Гливице“

GLIWICE(POLAND)
3-2
POLAND
USA
Score
25 - 20
27 - 25
21 - 25
22 - 25
15 - 12
110 - 107

foto:fivb.com

Мощни на сервис и успешни  на контраатака, поляците рано отвориха прилична преднина, която запазиха до края на първия гейм. Във втория гейм, волейболистите на Джон Спероу значително подобриха своята игра, засилиха сервисът и поставиха под напрежението домакините, имаха две точки преднина 23-21, но пропуснаха да изравнят резултата в геймовете. Полша прояви съобразителност и поведе в резултата с 2-0.

foto:fivb.com

След два гейма преднина, поляците леко намалиха оборотите, което беше добре дошло за янките, които се бореха за всяка топка. Спечелената трета част, вдъхна увереност на волейболистите на Джон Спероу да се борят за пълен обрат. Четвъртата част вървеше равностойно до 16-та точка, след което САЩ взе предимство, което не изпусна до края и се стигна до тайбрек.

foto:fivb.com

 В последната част, основното оръжие на поляците бе началния удар, отвориха добра разлика, която подържаха до самия край. САЩ опита да направи пълен обрат, но в последната част не издържаха на напрежението, за кратък гейм допуснаха повече от необходимото непредизвикани грешки.

Полша се класира за полуфинал, където ще срещне Бразилия. За САЩ първенството приключи, оставяйки много добро впечатление с играта си.

+ There are no comments

Add yours