World Championship 2022M България приключи безславно участитето си, след загуба от Мексико с 2-3 гейма.

World Championship 2022M България приключи безславно участитето си, след загуба от Мексико с 2-3 гейма.


За едни първенството приключи, за други надеждите за добро представяне остават.

България се нуждаеше от чиста победа и стечение на обстоятелства за да прескочи груповата фаза. Трудно се играят мачове, в които търсиш задължителна победа над противник, който е считан за аутсайдер и няма какво да губи.

KATOWICE(POLAND)
3-2
MEXICO
BULGARIA
Score
20 - 25
25 - 20
25 - 23
23 - 25
18 - 16
111 - 109
Statistics
Teams
10Serve (ace)6
34% pos/16%perf.Reception 39% pos/17perf
51%Attack 53%
8Block (kill blocks)10
28Erors37
Диего Гонзалес
33т/26ат/3бл/4сер
Best scorerЦветан Соколов
25т/22ат/1бл/2сер

foto:fivb.com

Началото не предвещаваше такъв трагичен завършек.

България започна уверено и контролираше играта в първата част, спечелена с комфортна преднина. Въпреки спечеления гейм се забеляза, че  непредизвиканите грешки в българския отбор бяха значително повече.

Във втората част, Мексико взе инициативата още в самото начало и до края водеше в резултата, като постави под напрежение посрещането на българите. Именно сервисът  промени хода на събитията. Отбор, който играе освободено поема риска и той  му се отплаща.

foto:fivb.com

Играта на българските волейболисти не вървеше, нямаше настроение и добър игрови ритъм, много грешки на сервис, 24 грешки на този елемент са твърде много за отбор с претенции, колебливо посрещане, слаба организация на игра и инициативата премина изцяло в полето на мексиканците. За цялата среща, така и не намерихме противодействие на атаката на Диего Гонзалес, приключил срещата с 33 точки. Единственото нещо което функционираше в нашия отбор, бе атаката от зона шест. Там показахме добра успеваемост през целия мач.

Измъкнахме четвъртата част, след като изоставахме с 16-20 и  докарахме нещата до тайбрек.

foto:fivb.com

В последната част България направи невъзможното, загуби след като водеше с 14-11. С тази срамна загуба участието на България на Световното първенство приключи. Най слабото класиране от всички участия на български отбор на световни финали. За съжаление изоставането е чувствително в сравнение с водещите отбори.

За България първенството приключи без да запише победа. Говореше се преди първенството, че трябва да вземем точка от фаворитите ако искаме да продължим във втората фаза, но се оказа, че единствената точка за нас бе от считания за аутасайдер отбр на Мексико.

+ There are no comments

Add yours