World Championship 2022M Италия и Словения се класираха за 1/2 финал!

World Championship 2022M Италия и Словения се класираха за 1/2 финал!


Битка за F4

Началото бе дадено от Франция и Италия. А Словения и Украйна завършиха шоуто от първия ден на четвъртфиналната фаза на първенството.

Очакванията се оправдаха.  Мега волейбол,  на много високи обороти.

 

Франция капитулира пред борбена Италия в истински трилър. Олимпийския срещу европейския шампион.

Мач предложил много интересни персонални сблъсъци.   Андреа Джани срещу Фердинандо Де Джорджи, Бризар срещу Джаниели, Нгапет срещу Микелето.

LIUBLIANA(SLOVENIA)
3-2
ITALIA
FRANCE
Score
24 - 26
25 - 21
23 - 25
25 - 22
15 - 12
112 - 106

foto:fivb.com

С доста изцедени сили влязоха в мача французите, след тежкия двубой с Япония на 1/6 финала. Италия имаше два дни в повече за почивка, а пък Пошла забрави кога игра за последно. Малки нюанси по регламента, които облагодетелстват домакините на първенството.

Италия започна много добре мача, но колебания в играта им позволи на Франция да стопи 4 точково предимство и в крайна сметка да спечели гейма с 26-24. Въпреки спечеления гейм играта на французите не се получаваше, много непредизвикани грешки, колебание в посрещането. Италия държеше отиграването, Джаниели разпределяше атаката върху всички свои нападатели и се върна в мача.

foto:fivb.com

 

Третата част беше крайно интересна и динамична, Италия доминираше, натрупа сериозна преднина 19-15, но допусна пробив от пет поредни точки за французите. При играта точка за точка, Франция изкара късмет и успя да спечели, на практика загубен гейм.

Франция поведе в резултата с 2-1 гейма без да показва познатия ефективен и зрелищен волейбол. Италия нямаше никакво намерение да се предава. Разбивайки посрещането на французите, стабилизирайки блокадата, италианците доминираха в резултата и не позволиха нов пробив.  Очакваното се случи, мача влезе в тайбрек.

foto:fivb.com

В последната част, волейболистите на Фердинандо Де Джорджи изглеждаха по-свежи, натрупаха сериозно предимство в резултата и не позволиха нови изненади. С 12 дебютанти на Световно първенство, Италия си осигури битки за медали, попадайки във финалната четворка.

Франция и този път не успя да се добере до финална четворка на Световно първенство, за последно това се случи през 2014 , губейки мача за бронзовите медали от  Германия. Преминаха през тежки битки за целия сезон, но накрая не издържаха физически. За пореден път се забеляза, че когато Нгапет е в добра кондиция, няма кой да ги спре, но когато го налегне умората, Франция става преодолим отбор.

foto:fivb.com

 

Словения се класира  на исторически полуфинал, след победа над Украйна.

LIUBLIANA(SLOVENIA)
3-1
SLOVENIA
UKRAINE
Score
18 - 25
26 - 24
25 - 19
25 - 23
94 - 91

foto:fivb.com

12.000 души се забавляваха в „Арена Стожице“

Всички си мислеха, че това ще бъде протоколен мач и победата за домакините е задължителна. Точно това напрежение изигра лоша шега на словенците в първата част на мача. Гейм пасив и много нерви  за Тине Урнаут и компания. Ключов се оказа втория гейм на срещата, където словенците се измъкнаха и успяха да изравнят резултата. Добър треньорски ход от страна на Георги Крецу, пускайки като диагонал младия посрещач  Рок Можич.

foto:fivb.com

Отърсени от първоначалното напрежение, словенците вдигнаха оборотите и буквално взеха на абордаж Украйна, с помощта на 12.000 души в залата, които подкрепяха неистово своите любимци. Всички ключови и продължителни разигравания бяха спечелени от тях. Въпреки това  Украйна не се предаваше, играеше на максимален риск на сервис и се представи повече от достойно на първенството. Украинците може да се гордеят с показаното на това първенство, грамотни, мотивирани и даващи всичко от себе си.

foto:fivb.com

Словения продължава да мечтае за медал от Световно първенство.

 

+ There are no comments

Add yours