World championship U 21 Италия е шампион! България e на шесто място!

World championship U 21 Италия е шампион! България e на шесто място!


Италия,с поредна титла през този сезон!

На финала, адзурите победиха отбора на Русия с 3-0 гейма.

foto:fivb.com

 

Третото място остана за Полша, която победи Аржентина също с 3-0 гейма.

България завърши на шесто място, на Световното първенство за младежи до 21 години.

В последната си среща срещу Белгия, родните волейболисти започнаха много добре срещата, но впоследствие дадоха инициативата на противника. За пореден път Белгия се оказа непреодолима, за тази генерация български волейболисти.

CARBONIA(ITALIA)
1-3
BULGARIA
BELGIUM
Score
25 - 19
22 - 25
20 - 25
23 - 25
90 - 94
Statistics
Teams
4Serve (ace)3
61% pos/38%perfReception 45% pos/29%perf
47%Attack 44%
12Block (kill blocks)12
30Erors21
Александър Николов
23т/19ат/2бл/2сер
Best scorerСимон Плаские
15т/15ат

foto:fivb.com

България започна с леко променен състав, на мястота на Денис Карягин титуляр започна Георги Татаров. Основен разпределтел започна Стоил Палев, заменил Любо Телкийски.

С добра и концентрирана игра  България поведе в резултата. Всчко се получаваше в нашата игра, а белгиийците изпитваха затруднения.

За голямо наше съжаление, във втората част изгубихме инициативата, позволихме на противника да води темпото на игра. Имаше опит за съпротива, но всичко приключи до десета точка, след това белгийците доминираха и успяха да изравнят резултата.

foto:fivb.com

Ключов трети гейм, където резултата се движеше точка за точка до 19-19, след което за отрицателно време позволихме на противника да вземе комфортна преднина и да спечели гейма.

В четвъртата част, съпротивителните сили на нашите волейболисти намаляха, все пак направиха опит да вкарат мача в тайбрек, но се появиха старите слабости, които преследваха отбора през цялото време на първенството, а именно – много пропуснати възможности за организиране на контраатака, и слабо обработване на топката когато се играе извън система.

Белгия демонстрира добре организиран волейбол, успя по категоричен начин да спечели центъра, показаха по здрави нерви и заслужено се поздравиха с успех.

foto:fivb.com

България остана на шесто място, което само по себе си можем да отчетем като голям успех. Българските волейболисти се срещнаха с отбори, които са водещи сили в световния волейбол. Ясно се видяха показателите в които чувствително изоставаме. Върху какво трябва да обърнем внимание в тренировъчния процес.

На това първенство в нашия състав имаше четирима състезатели от отбора до 19 години, които дадоха своя съществен принос за резултата на отбора. Натрупаха безценен опит в мачовете с по-големи на възраст и физически по-здрави състезатели, което ще бъде от полза за тяхното развитие, защото те имат още да играят при младежите.

България за пореден път се представи като, добър организатор на големи първенства. Единствения голям минус на това първенство, беше липсата на публика, което лиши мачовете от атмосфера.

foto:fivb.com

България изигра осем мача на това първенство, записа три победи и пет загуби. Реализира 49% от всички атаките,направи  66 точкови блокади и 37 точки от сервис.

Основната тежест в мачовете  падна върху няколко състезатели, които се представиха по следния начин:

Денис Карягин –  79 точки /5 сервис/ 67 атака/ 5 блокади

Александър Николов-  128 точки/19 сервис/ 104 атака/5 блокади

Самуил Вълчинов – 103 точки/2 сервис/ 82 атака/ 19 блокади

Лазар Бучков- 45 точки/1 сервис/ 33 атака/ 11 блокади

Георги Татаров – 58 точки/ 3 сервис/ 20 атака/ 4 блокади

+ There are no comments

Add yours