World championship U21 България загуби от Полша с 1-3 гейма!

World championship U21 България загуби от Полша с 1-3 гейма!


България загуби от Полша последния двубой от предварителна група B на Световното първенство за младежи до 21 години.

Мач без значение, не е важен резултата, фрази които циркулираха в пространството повече от колкото е необходимо.

Всеки мач е важен, дори когато резултатът да не е  от особено значение.

SOFIA(BULGARIA)
1-3
BULGARIA
POLAND
Score
27 - 29
19 - 25
25 - 23
19 - 25
90 - 102
Statistics
Teams
6Serve (ace)6
54% pos/39%perf.Reception 39% pos/19%perf.
41%Attack 50%
10Block (kill blocks)12
22Erors28
Александър Николов
15т/12ат/3сер
Best scorerМихал Гиерзот
21т/20ат/1бл

foto:fivb.com Kostadin Andonov

България започна срещата с леко променен състав, без Любо Телкийски и Николай Захариев, на тяхно място Стоил Палев и Любчо Янков.

Полша от своя страна започна със всичко най-добро с което разполага Даниел Плински, отдавайки респект към противника в мач без значение.

Още от самото начало дружина полска вдигна толкова много оборотите, че ние само гледахме какво се случва на игрището, без да можем да реагираме. Разликата набъбна на осем точки в полза на Полша при 18-10 в тяхна полза. След толкова голяма разлика, полските волейболисти намалиха концентрацията започнаха да грешат повече от необходимото и позволиха на българите да вземат въздух. България се добра до резултат точка за точка, но поляците бяха по-съобразителни и успяха да затворят първата част с 29-27.

foto:fivb.com Kostadin Andonov

Втората част не беше по различна от първата, поляците играеха спокойно, разнообразно с голяма височина на атака и контролираха гейма. В полето на българите цареше организиран хаос, епизодични добри прояви с много техниески брак.

След 2-0 преднина, Полша намали оборотите, но отново доминираше в резултата, 21-15. Рано помислиха, че мача е свършил зачестиха грешките в тяхното поле, което беше добре дошло за нас. С много усилия Бълграия успя да спечели третата част и да се върне в мача.

foto:fivb.com Kostadin Andonov

В последната част поляците отново двигнаха оборотите, рано отвориха комфортна преднина от пет точки, която запазиха до края на гейма.

Голямата разлика в мача дойде от  невъзможността да се справим с атаката, когато играем извън система. При негативно посрещане с две опиции в атака българите стигнаха само до 16% успеваемост, за разлика от поляците, които стигнаха кота 46%. При атака след защитни действия отнова превъзходството е на страната на поляците с цели 51% реализирани атаки, българите стигнаха до 39%. И в този мач се видя, че  второто подаване е сериозен проблем за българските волейболисти.

foto:fivb.com Kostadin Andonov

Полша победи и спечели първото място в групата. Волейболистите на Даниел Плински, показаха много високо ниво на техническа грамотност и добра организация на игра, прибавяйки техните физически параметри, поляците се превръщат в един от претендентите за призовите места от първенството.

foto:fivb.com Kostadin Andonov

След този мач, се получиха половинчати отговори на въпросите които излязоха преди него.

За подредената и грамотна игра?

Е, има още много какво да се желае. Стигаме до положителен резултат, не без помоща на противника, в тази среща поляците имаха 11 непредизвикани грешки в атака, общо допуснаха 28 грешки.

Относно резервите с които разполагаме?

В този мач, Найден Найденов даде възможност на всички състезатели да играят, видяхме с какво разполагаме, но  и възникват нови въпроси около селекцията.

И накрая за манталитета на победител?

Така не се изгражда манталитет на победител, излизайки в мач без значение за повечето, без необходимата мотивация и желание срещу сериозен противник, а с идеята да спестяваш сили при положение, че след този мач ще имаш ден за възстановяване.

foto:fivb.com Kostadin Andonov

Когато се научим да побеждаваме в мачове без значение силни отбори, когато се научим да играем мотивирано в мачове без значение,  тогава може би ще променим лошия манталитет който носим със себе си от много време, а до тогава ще правим констатации и ще искаме да побеждаваме когато трябва, но все по-рядко ще ни се отдава.

За втората фаза на турнира се класираха отборите на Бразилия, Русия, Полша и България.

foto:fivb.com Kostadin Andonov

Предстои нов турнир между тези отбори, отборите заели първите две места ще спорят за медалите, последните два отбора ще играят за местата 5-8.

Финалната фаза на турнира е в Каляри Италия.

+ There are no comments

Add yours