World champs U19 България победи Русия с 3-2  и ще спори за титлата!

World champs U19 България победи Русия с 3-2 и ще спори за титлата!


България е на финал!

Паметна вечер за българския волейбол!

По трудния път към върха!

България победи Русия и ще спори за златните медали от Световното първенство до 19 години в Техеран.

TEHERAN(IRAN)
3-2
BULGARIA
RUSSIA
Score
14 - 25
25 - 21
25 - 20
20 - 25
15 - 13
99 - 104
Statistics
Teams
3Serve (ace)7
Reception .
49Attack %58
11Block (kill blocks)9
30Erors36
Георги Татаров
23т/18ат/5бл
Best scorerМаксим Любински
24т/17ат/4бл/3сер

foto:fivb.com

Характер, воля, дух, възможности и психическа устойчивост. Каквото и да се каже, ще бъде малко за младите волейболисти след този пореден петгеймов мач, който подсигури място на почетната стълбичка.

Двата отбора бяха в една предварителна група. В първия мач, Русия успя да спечели трудно с 3-1 гейма. Този мач нямаше толкова голямо значение, тогава се решаваше първото място в групата.

foto:fivb.com

Полуфинал, е друго измерение.

Хората, които разбират в детайли играта знаят, че мач с мач не си приличат, още повече когато се срещнат отбори, които са играли помежду си на по ранен етап от надпреварата. Въпреки трудното начало за българите, беше ясно, че Русия не може да повтори това което направи в груповата фаза. България прояви характер, изтърпя силните минути на руските волейболисти. В последната част българските волейболисти запази концентрация във важните моменти, дори когато губеше с 10-12.

И в този мач, всички бяха на въртележката в положителния смисъл на думата, Стоев умело боравеше със всички състезатели, които дадоха своя принос за победата.

foto:fivb.com

Едно лирическо отклонение от първо лице.

Преди 30 години, България игра финал на Световно първенство за младежи до 21 години в Кайро. Тогава отборът изигра инфарктен четвъртфинал с Южна Корея спечелен с 3-2 гейма. След този мач, нямаше спирка за българските волейболисти. На полуфина срещна СССР тогава, нова победа с 3-0.  На финала Италия остана капо, ново 3-0 и шампионска титла за България. Тогава, Мартин Стоев беше капитан на този отбора и  беше избран за най-добър състезател на първенството. Сега е треньор на отбора, който върви по стъпките на тогавашните младежи. Инфарктен четвъртфинал, тежък полуфинал.  В отбора има състезател, който може да бъде избран за най-добър на първенството.  Дали има символика? Това оставям на Вас.

foto:fivb.com

Рубикон е преминат!

Остава да направят последната най-важна крачка.

Да запишат имената си със златни букви в Българската волейболна история.

+ There are no comments

Add yours