Златна Лига 21 -Жени първи турнир, обзор

Златна Лига 21 -Жени първи турнир, обзор


Радослав Арсов със специален коментар за VolleyComment!

Българският национален отбор за жени, започна своето участие в турнира Златна Лига. След дълго прекъсване поради пандемията от COVID, настъпи дългоочаквания момент за изява. В този турнир, отборът има за задача да гони възможно най добри резултати за да получи добър рейтинг за класиране, но в същото време да даде възможност на някои нови състезателки за изява на това ниво. В първия турнир отбора се лиши поради различни причини от основни състезателки като Елица Василева и Христина Русева, но пък това даде възможност на тяхно място да се включат нови имена като Борислава Съйкова и Мерелин Николова. Също така трябва да се отбележи и отсъствието поради COVID, на отбора на Финландия.

foto:cev,eu

Българският отбор отиде на този турнир като явен фаворит. В първия мач на турнира надигра категорично отбора на Словакия.

ЗАПОРОЖИЕ(УКРАЙНА)
3-0
БЪЛГАРИЯ
СЛОВАКИЯ
Score
25 - 14
26 - 24
25 - 15
76 - 53

В този мач най добър реализатор за нашия отбор бе Гергана Димитрова която завърши с 13 точки. На много добро ниво се представиха също така Нася Димитрова с 13 точки, Емилия Димитрова с 11 точки и Мирослава Паскова  също с  11 точки  в актива си.

foto:cev,eu

На отделните елементи българския отбор игра на много високо ниво:

Блокада- завършвайки мача с 15 блока(7 на Мира Тодорова),

Атака- завършвайки мача с 46% успеваемост.

Сервисът беше на добро ниво,  10 аса и 8 грешки, като най не стабилния елемент в този мач беше нашето посрещане съответно 38 % позитивно и само 9% перфектно посрещане.

Във втория мач на турнира нашият отбор не успя да изиграе срещата поради неявяването на финландския отбор и срещата завърши със служебен резултат.

ЗАПОРОЖИЕ(УКРАЙНА)
3-0
БЪЛГАРИЯ
ФИНЛАНДИЯ
Score
25 - 0
25 - 0
25 - 0
75 - 0

В третия мач отбора се изправи срещу другия фаворит и домакин отбора на Украйна.

ЗАПОРОЖИЕ(УКРАЙНА)
0-3
УКРАЙНА
БЪЛГАРИЯ
Score
26 - 28
13 - 25
22 - 25
61 - 78
 Statistics 
Teams
5Serve (ace)6
Reception
29%Attack (pos%)42%
10Block (kill blocks)9
17Erors7
Катрина Дудник 10т
8ат/2сер
Best scorerМирослава Паскова
20т/18ат/2сер/

foto:cev.eu

Много оспорван първи гейм, в който българският отбор беше догонващ през цялото време, но в крайна сметка успя да го спечели. Другите два гейма България доминираше и така с краен резултат 3-0 гейма надигра  Украйна съвсем категорично.

В този мач най добър реализатор на нашия отбор бе Мирослава Паскова която завърши с актив от 20 точки, също така на много добро ниво играха Гергана Димитрова и Емилия Димитрова съответно със 17 и 12 точки.

foto:cev.eu

На отделните елементи българския отбор игра на много високо ниво, в атака завършвайки с 42% успеваемост, успяха да подобрят значително елемента посрещане като завършиха с 50% позитивно и 29% перфектно посрещане.

foto:cev.eu

Българският отбор успя да спечели и трите си срещи и с пълен актив от 9 точки, оглави временното класиране в своята група.

 

+ There are no comments

Add yours