Българите в Русия- Динамо и Цветан Соколов с купата на Русия!

Българите в Русия- Динамо и Цветан Соколов с купата на Русия!


За едни празници, за други делници!

Динамо с Цветан Соколов, спечели купата на Русия!

Тежка и натоварена седмица за българите в Русия.

По традиция на връх Коледа, в Русия разиграват националната купа, във формат финална четворка.

За наша радост, тази година има сериозно българско участие, Динамо-Москва на Цветан Соколов и Локомотив-Новосибирск с Пламен Константинов в ролята на главен треньор на клуба.

Жребият определи, двата отбора да се срещнат един срещу друг в полуфинален сблъсък.

Три дни преди финалната фаза, двата отбора изиграха отложен мач от руската Суперлига.

МОСКВА(РУСИЯ)
3-0
ДИНАМО
ЛОКОМОТИВ НОВ.
Score
28 - 26
25 - 15
25 - 22
78 - 63

Динамо, без особени проблеми постигна чиста победа. Основно оръжие за Динамо, отново беше Цветан Соколов, много мощен, в сравнение с първият си сезон в Русия. В Динамо, Соколов усеща отгорността, в добра релация е със старши треньора Константин Брянский.

снимка:vcdinamo.ru

Пламен Константинов се завърна на пейката на Локо, след прекарана карантина, но неговото присъствие  не помогна на отбора да се спаси от загуба.

Полуфинал за купата на Русия.

САНК-ПЕТЕРБУРГ(РУСИЯ)
2-3
ЛОКОМОТИВ
ДИНАМО МОСКВА
Score
25 - 19
25 - 14
23 - 25
19 - 25
8 - 15
100 - 98

Буквално за няколко дни, двата отбора показаха коренно различна игра, поне в първата част от мача. Локомотив с настроение и добра игра на всички елементи,  разпиляваше своя противник и набързо записа два гейма в своя актив. Всичко вървеше по план за Локо, до 19-15 за тях в третия гейм, вече се виждаха на финал, но Динамо възкръсна от пепелта и направи малко очакван обрат. Ключов трети гейм, който се оказа фатален за Локомотив, след този гейм играта се обърна, инициативата премина в Динамо, който два гейма неоснователно  игра плахо и неуверено.

снимка:vcdinamo.ru

 Поетия риск се оправда, не може срещу такъв отбор, като Локомотив да разчиташ той да греши. Важно е че се върнахме в мача и успяхме да спечелим- Цецо Соколов

Не проявихме характер, за това и загубихме. Когато започна да не се получава, загубихме увереност, и така не я намерихме-  Пламен Константинов.

Динамо с класически резултат спечели купата на Русия за 2020 година.

САНК-ПЕТЕРБУРГ(РУСИЯ)
3-0
ДИНАМО
ЗЕНИТ СП
Score
25 - 20
25 - 21
25 - 19
75 - 60

Преди мача, специалистите даваха примущество на Зенит, които бяха и домакини на турнира. Динамо успя да ги опровергае, спечели трета купа, която ще краси клубната витрина. Цветан Соколов със съществен принос за крайния успех на отбора, след 23-те точки на полуфинала срещу Локомотив, на финала добави 18 за победата. След два тежки петгеймови мача за двата отбора, Динамо успя, по-бързо да се възстанови и изглеждаше по-свеж от своя противник. Добре балансирана игра върху всички нападатели от разпределителя Павел Панков, определен за MPV  на турнира.

снимка:vczenit-spt.ru

Това е втора купа за Соколов, след като преди година, отново спечели купата на Русия, но с отбора на Зенит-Казан.

 

 

 

 

+ There are no comments

Add yours