България продължава да мечтае

България продължава да мечтае


Титаничен сблъсък  и България е на полуфинал!

България продължава да мечтае!

Три от три, нека все така да ни върви!

България постигна нова победа срещу европейския шампион Сърбия.

БЕРЛИН(ГЕРМАНИЯ)
3-2
БЪЛГАРИЯ
СЪРБИЯ
Score
25 - 21
24 - 26
25 - 22
19 - 25
15 - 13
108 - 107

Сервис, сервис, къде беше през изминалото лято? Единствения индивидуален елемент във волейболната игра, в който няма зависимост от посрещането и подаването. Сам срещу целия отбор на противника, колко си подготвен толкова успяваш. В трети пореден мач, българските волейболисти демонстрират много високо ниво на този елемент ( 19 грешки с 14 директни точки, без да се броят ситуациите в които противника не може да организира качествена атака). Това се отразява на общата игра, на играта на блок, защита и контраатака. Това са технически компоненти без които не може, но по важното от видяното до тук е: дух, непримиримост, отборна игра, жажда за победа, психическа устойчивост, това демонстрират българските волейболисти до момента на турнира в Берлин.

снимка:cev.lu

В конкретика, борба за всяка топка независимо от резултата на таблото.

За всички трябва да е ясно едно, че такъв тип мачове се печелят когато всички на игрището дават всичко от себе си, без да се фаворизират отделни състезатели.

Цената на грешките и кога се допускат.

Първи важен гейм, донесъл увереност в нашите редици. Вторият гейм, злощастно загубен, в решаващи моменти допуснахме повече грешки от допустимото, късмета на няколко пъти покри противника ни. Третият, най-важен и решителен гейм проявихме характер, започвайки слабо успяхме да се върнем в резултата навреме. В последните разигравания, устояхме, грешките бяха в полето на противника. След този спечелен гейм от нас, интригата в мача изчезна, и съвсем в реда на нещата Силвано Пранди пусна всички резервни състезатели да доиграят мача. Чест им прави, че се бореха до края и успяха да спечелят тайбрека с 15-13, а с това и мача  с 3-2. Важна победа, ценна победа, даваща увереност за следващите сериозни изпитания.

снимка:cev.lu

Отново най-резултатен състезател в нашият отбор бе, Цветан Соколов реализирал 20 точки, 18 атака/ 2 сервис. Тодор Скримов добави 14 точки, 9 атака/ 3 блок/2 сервис, за крайния успех.

снимка:cev.lu

Рубикон е преминат, излизайки от групата на смъртта. Апетитът идва с яденето, а се вижда, че българските волейболисти са гладни за победи.

+ There are no comments

Add yours