България с две победи в контролите срещу Испания!

България с две победи в контролите срещу Испания!


България започна втория етап от подготовката си. Контролните срещи ще дадат отговори на много въпроси.

Арена Вършец, бе домакин на двете контроли срещу Испания.

За малкия курортен град, тези мачове бяха истински спортен празник. Модерната зала бе изпълнена до краен предел с любители на играта.

Николай Желязков дебютира като старши треньор на отбора.

Акценти за отбелязване –

В първата среща Испания по лесно влезе в мача и поведе в резултата, но след това всичко си дойде по местата.

ВЪРШЕЦ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
БЪЛГАРИЯ
ИСПАНИЯ
Score
22 - 25
25 - 21
25 - 19
25 - 14
97 - 79

foto:start-photo.bg

Втората среща беше повече от категорична, чист резултат, след което двамата треньори договориха изиграване на още два допълнителни гейма, които отново влязоха в сметката на българите.

ВЪРШЕЦ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
БЪЛГАРИЯ
ИСПАНИЯ
Score
25 - 20
25 - 21
25 - 18
75 - 59

В допълнителните геймове 25-20 и 16-14 за България , общ резултат  5-0.

Нашия противник в тези контроли  –

Испания е на 21 позиция в ранглистата на CEV, и на 43 място в ранглистата на FIVB.

Испания може да се похвали с историческа европейска титла през далечната вече 2007 година, когато в Москва на европейското първенство победи на финала Русия. Това е единствения по значим успех за испанците. Участват в европейската Златна лига, състезание под егидата на CEV, което се явява и квалификационен  етап за участие в челъндж турнири на FIVB, даващи право на участие във VNL. Но не могат да се похвалят със завидни резултати.

снимка:start-photo.bg

Испанското първенство не се слави със много силни отбори, през годините обаче винаги участват във европейските турнири, там се състезават много латиноамериканци.

Испанците са насочили подготовката си основно за средиземноморските игри и квалификации за европейското първенство през следващата година. Пропускат световното и ще трябва да се задоволят с участие в Златната лига на CEV.

 

България от своя страна заема 10 място в CEV и 22 в FIVB.

След изиграването на тези срещи се видяха няколко акцента за отбелязване –

Определено се вижда подобрена комуникация, между треньор и състезатели в сравнение с това което наблюдавахме през последните две години. Това е добра предпоставка  за развитие, ясни послания и разбиране на ситуацията.

foto:start-photo.bg

Добра атмосфера и желание за доказване, в момента групата е от 17 състезателя, като се очаква и включването на Алекс Николов преди заминаването за Италия.

Въпреки, че се намират в преходен период и не са достатъчно бързи и експлозивни, родните волейболисти стояха добре на блокада и в двата мача.

Видяха се резерви при организацията на игра.

В тези контроли ясно се видя, че тези състезатели, които са престояли дълго време извън игрището изпитват проблеми. Трудна адаптация за Денис Карягин, който започна като титуляр първата среща, малкото игрово време през сезона е дало своето отражение. Карягин ще се включи в отбора до 22 години, който ще играе квалификации за европейско първенство. Формата на Георги Сеганов също не е на очакваното ниво, но няма как и да бъде на друго, след като неговия отбор трудно се добра до плейофите в Турция.

foto;start-photo.bg

При желание това са преодолими проблеми да се набере оптимална форма, а от тези контроли се видя, че момчетата имат желание за доказване.

В хода на срещите, Николай Желязков даде възможност на всички да натрупат игрова практика, и да види на кои хора ще може да разчита в предстоящите битки.

Какво предстои пред българския отбор?

След изиграването на контролите с Испания, момчетата ще пътуват за Италия за две контроли с настоящия европейски шампион. В края на месец май предстоят още две контроли със Словения в София, с изиграване на тези контроли ще приключи втори етап от подготовката.

foto;start-photo.bg

В началото на юни, България се отправя на презокеанско пътуване, Канада ще бъде домакин на първия уикенд от VNL . В Отава ще се срещнем с отборите на Сърбия – 07.06./ Германия -10.06/ Полша 11.06/ и домакините от Канада на 13.06.

Втория уикенд ще бъде в София, Арена Армеец ще посрещне едни от най-силните отбори. България ще играе на 21.06 с Иран, 24.06 с Австралия, 25.06 САЩ, 26.06 Бразилия.

Третия уикенд отново ще бъде в Европа. В полския град Гданск ще се срещнем с отборите на: 5.07 Италия, 7.07 Словения, 8.07 Нидерландия, 9.07 Китай.

 

 

+ There are no comments

Add yours