Българска Суперлига  15 кръг

Българска Суперлига 15 кръг


Интересни и оспорвани двубой предложи поредния кръг от супер лигата.

ВАРНА (БЪЛГАРИЯ)
1-3
ЧЕРНО МОРЕ
ЛЕВСКИ
Score
20 - 25
20 - 25
25 - 21
18 - 25
83 - 96

Левски премина през Черно море без да се удави. При сгъстен режим , два мача в седмица, на преден план излиза подготовката , морално волевите качества, амбициите , умението да се преодоляват бързо загубите, ако ги има . В тази среща много явно се вижда кой отбор е с по –добра подготовка. Левски имаше сериозно предизвикателство в предишният кръг ,двубой срещу носителя на купата Хебър. Петгеймова здрава битка завършила със загуба за тях.  Черно море взе три точки на аутсайдера  Дея.  Явно амбициите на Черно море се простират до оставане в супер лигата и нищо повече.  Като домакин моряците не са отговорили на високото темпо на Левски и съвсем закономерно са инкасирали загуба. Изчистена от към непредизвикани грешки игра, за сините волейболисти . При спечелените геймове те са между 2 и 4 за целия отбор. Явно вече е правило,  да настъпва отпускане в отборите, които имат солидната преднина от два последователно спечелени гейма , което веднага се отразява на концентрацията и допускането на грешки. Точно такъв е случаят в тази среща , в загубеният трети гейм Левски са допуснали  цели 10 непредизвикани грешки. Волейболистите на Владо Николов са успели много рационално да трансформират негативното посрещане в печеливши точки.  В този компонент от играта предимството е значително, 52% за Левски срещу 34 % за Черно море. Силна игра на крайните нападатели на сините , най вече за Смилен Мляков завършил срещата с 24 реализирани точки. Левски си тръгва от Варна с нови три точки в своя актив. Черно море ще чака директните си противници да вземе необходимото от тях за да остане в супер лигата.

ПАЗАРДЖИК(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ХЕБЪР
ПИРИН
Score
25 - 22
24 - 26
25 - 16
25 - 17
99 - 81

Хебър няма притеснение от грешката.  Тази среща е показателна за тази констатация, Домакините печелят мач за три точки с допуснати 34 непредизвикани грешки , срещу 22 за Пирин. Явно рискът поет от отбора  се оправдава. Ясно изпъква приетия още от началото на сезона стил на игра – силен сервис , който разбива противниковото посрещане и последвала  проста игра в края на мрежата. Конкретно за тази среща, 19 грешки на начален удар за Хебър , 7 директни точки и 13 точкови блокади. В компонента атака след защита разликата е фрапираща 65% за домакините срещу 33% за Пирин. До тази чувствителна разлика се е стигнало благодарение отново на силния сервис и добрата организация на звената, блок- защита – контраатака. Силна игра на крайните нападатели, Мартин Симеонов с 12 точки, Александър Лявтов 15 точки и  Брадли Гънтър завършил с 29  точки. Усилията на Пирин са стигнали само за гейм в тази среща. Хебър продължава да бъде лидер в класирането, насочвайки вниманието си към следващият противник , шампионите от Нефтохимик.

ПЕРНИК (БЪЛГАРИЯ)
0-3
МИНЬОР
НЕФТОХИМИК
Score
18 - 25
14 - 25
23 - 25
55 - 75

Очакван и закономерен резултат. За шампионите възможност за тестване на различни игрови схеми на игра. За домакините поредна тежка и болезнена загуба , която засилва отбора към втората група на българския волейбол.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ЦСКА
ДЕЯВОЛЕЙ
Score
25 - 23
25 - 18
25 - 18
75 - 59

Труден първи гейм , но след това всичко си отива по местата. ЦСКА  печели срещата в три гейма и  икономисва сили за предстоящото дерби с Левски в следващият кръг.

РУСЕ(БЪЛГАРИЯ)
3-2
ДУНАВ
МАРЕК
Score
23 - 25
25 - 22
25 - 21
23 - 25
16 - 14
112 - 107

Драма край Дунав. Здрава битка си спретнаха отборите на Марек и Дунав. Домакините изстрадаха този успех , започнаха срещата с гейм пасив. Успяха да обърнат развоя на събитията , бяха близко да спечелят срещата за три точки, но Марек не се предаваше. Последната част се превърна в истински трилър , Дунав доминираше в резултата  имаше преднина 13-10 , но допуснаха изравняване. При  играта точка за точка  в крайна сметка победата отиде при  домакините. Важна победа за волейболистите на Петър Шопов, която открехва вратата  към плейофите. Именно между тези два отбора ще се реши , кой ще допълни групата от осем отбора за втората част от шампионата- плейофите.

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-1
МОНТАНА
ДОБРУДЖА07
Score
25 - 20
25 - 18
18 - 25
25 - 20
93 - 83

Последен мач от този 15 кръг. Добруджа 07 търсеше реванш за загубата през първия полусезон, но и този път не успя. Мощно начало за домакините даде преднина в резултата. Два спечелени гейма и нормалното отпускане, познат сценарии. Четвъртата част отново за домакините . Монтана спечели важни три точки, благодарение на добрия начален удар , който изпълняваше през по – голямата част от срещата. Добрата организация на игра създадена от разпределителя  Сергей Андриевски , позволи на нападателите на Монтана да разгърнат своя потенциал. Той безапелационно спечели двубоя срещу Александър Мжелски, разпределителят на Добруджа 07 . Двамата чуждестранни волейболисти заложиха на различна стратегия в този мач. Монтана разчиташе на атаката в края на мрежата, Добруджа 07 наблегна на играта в центъра. Печеливша се оказа тактиката на Монтана.  Добруджа 07 имаше проблеми при посрещането на началния удар, което се отрази върху организацията на игра. Отсъствието на Игор Антонюк оказва своето влияние върху отбора.  Монтана се намира в добра кондиция, последните резултати го доказват.

С напредване на шампионата оспорваните двубои се увеличават, всеки се бори за по – добра позиция преди плейофите.

Най- интересното предстои!

+ There are no comments

Add yours