CEV U 20  Qualifiers България ще играе на EuroVolley22, след 3-0 над Нидерландия!

CEV U 20 Qualifiers България ще играе на EuroVolley22, след 3-0 над Нидерландия!


България приключи участието си в квалификационния турнир, по най-добрия начин. Три мача, три победи и първо място в класирането.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
БЪЛГАРИЯ
НИДЕРЛАНДИЯ
Score
27 - 25
25 - 10
28 - 26
80 - 61
Statistics
Teams
3Serve (ace)1
38% pos/18%perf.Reception 38% pos/27perf
42%Attack 40%
7Block (kill blocks)5
23Erors28
Борис Начев
13т7ат/4бл/2сер
Best scorerКиан Макнак
15т/12ат/2бл/1сер

foto:start-photo.bg

Чиста победа, дошла след много усилия. Очакваше се оспорван мач, и го получихме. Двата отбора надграждаха своята игра в хода на турнира и в директен двубой, трябваше да определят кой е по-добър.

Оспорвано начало, игра точка за точка. Към края на гейма, Нидерландия имаше лек превес в резултата, но родните волейболисти издържаха на напрежението. Два тежки сервиса на влезлия като резерва  Виктор Бодуров, лишиха нидерландците от комбинативна игра. С добре организирана блокада и ефективна контраатака, България успя да спечели първия гейм, който се оказа от изключително важно значение.

foto:start-photo.bg

Ударно начало във втората част, Нидерландия бе поставена в нокдаун, разликата достигна до 15 точки в полза на България. Солидни на блок, добре позиционирани в защита и ефективни на контраатака и бърз гейм в наша полза.

foto:start-photo.bg

Въпреки, че изоставаше с 0-2, Нидерландия не се отказа, започна стабилно третата част и отново играта се завърза. Точка за точка, като никой от отборите не успя да натрупа комфортна преднина. Младите български волейболисти, отново проявиха характер, изчакаха удобния момент и успяха да приключат чисто срещата. Три от три и билет за Италия, където от 17 до 25.09.22г. ще премерят сили най-добрите отбори на тази възраст.

foto:start-photo.bg

Турнир изигран във възходяща линия с подобряване на играта. Успешно менажиране на състава от Мартин Стоев през цялото време. Видя се израстване във всички състезатели, които натрупаха сериозен опит в родната Суперлига.

foto:start-photo.bg

Двоен повод за празнуване имаше Ерик Стоев, рожден ден и класиране за финалите.

foto;start-photo.bg

Трябва да дадем дължимото внимание и на нашия противник. Трябва да признаем, че Нидерландия ни постави под напрежение, трябваше доста да се постараем за победата. Волейболистите от ниската земя, показаха израстване в хода на турнира, разполагат с добри физически параметри, технически грамотни и със сигурност ще стигнат до финалите през допълните квалификации.

foto:start-photo.bg

След изиграване на седем квалификационни турнири, право на участие на EuroVolley22 придобиха отборите на: Полша, Сърбия, Португалия, Чехия, България, Белгия, Словения. Добавяйки и домакините от Италия, осем отбора вече са сигурни участници. В края на месец юни, в допълнителни квалификации ще се разиграят останалите четири места.

+ There are no comments

Add yours